Tuesday, March 5, 2013

bila nak kawen neh??

...assalamualaikum...

baca tajuk pon dah tau kan. p mana mana suma pakat dok tanya.

 "kakak bila nak kawen neh??orang cakap umur 25 neh dah patut ada anak sorang dah."

grrrrr. macam nak ja cakap kat suma yang bertanya. tolong la cari sorang kat saya. tapi tak kuaq dari mulut. monolong dalaman ja. takot gak nak cakap macam tu. satg depa pakat berlumba lumba cari ja jenuh la. *ayat tak boleh blah. hehe* takot gak kawen dengan orang tak kenal neh wehhh. owhhh takot takot takotttt. HAHA.

actually mak ayah macam nak tanya bila nak bawak mai calon. tapi rasa nya hajat depa tu tergendala. thanks to mak cik ara sebab dah jadi penyelamat aku. yessss!! dia p cita pasal anak jiran dia yang kawen umur 30 tahun.

perempuan la budak tu. aku rasa lepasan ijazah. keja pon not bad plus dia buat business online. masyuk la kan income dia. and dia pon tak kawan ngn sapa sapa. i means marka. orang kelantan kata gewe. haha. just like me. tak kawan ngan sapa sapa. happy ja life dia.

and one day, comes a guy. jeng jeng jeng. merisik si gadis and as a beginner, since dia pon dah 30 kan. tak mau la reject rombongan merisik tu and maybe Allah dah gerakkan hati dia untuk mencuba nasib. jalan hidup yang Allah dah tulis neh sangat cantik, memang dia dah berumur 30 tahun. but, when we see on a positive side, dia dah mentally prepared. economy dah stabil etc. they felt in love.

si lelaki neh hantar rombongan meminang and pihak perempuan tak letakkan certain amount pon. they leaved it to the groom side. ikot suka la nak bagi berapa pon. tengok tengok pihak lelaki bagi wang hantaran rm25 ribu. tadaaaaa. soo unexpected. pihak lelaki sengaja bagi wang hantaran sebanyak tu sebagai hadiah. and they happily married now.

worth waiting kan.

sesungguhnya janji Allah tu pasti. ajal maut jodoh pertemuan semuanya Allah dah tulis siap siap kat kita. kita harus yakin dengan setiap janji Allah. =)

p/s: bukan duit tu yang patut kita nilaikan dan banggakan. tapi nilaikan perjalanan hidup yang Allah dah aturkan tu. mungkin rezeki perempuan tu sebab sabar mencari cinta yang halal. setiap orang ada bahagian rezeki masing masing. tapi kan aku takmau la kawen umur 30. haha

Sunday, March 3, 2013

hot daddy.

..assalamualaikum...








*speechless tengok david beckham*

untung la harper dapat bapak cool and hot macam neh

and

if this type of guy. with default character caring. love his family. responsible.

 i mean an available guy like him suddenly appear and he propose me. should i say yes??

haha

in your dream rhushal, in your dream.

haha

p/s: im not fancied his tattoo. his scandals. hehe.

Saturday, February 16, 2013

aaahhh

...assalamualaikum...

rasa menyampah bila pikir yang dia dah nak balik dari cuti yang panjang..

klau tak balik teros tak boleh ke??

grrrrr

*rasa nak nanges neh. sobbs!!*

Monday, February 4, 2013

nak mengadu sikit

...assalamualaikum...


dah lama tak update blog. asik dok baca blog orang ja. sebab dah lama sangat tak update and mood nak update datang sebab nak mengadu. mengadu malasah sendiri dalam blog neh bukan style aku. since sini takdak bestfriend so blog maybe akan jadi tempat aku nak mengadu domba. ceeewahh. haha.

since aku neh species yang sensitive. yeahh luar nampak tough but deep inside hari hari aku makan hati ber'ulam'kan jantung. sobbs!. i thought berhijrah ke sini boleh mulakan hidup baru. and alhamdulillah pasal study memang takdak masalah. still on track even though sikap malas tu sentiasa ada. heh. disebabkan aku takdak masalah in my studies, Allah datangkan dugaan dalam bentuk lain.

mungkin dulu aku pon selalu emo emo. tapi aku rasa la kan emo emo aku pon klau ada orang cari pasal dengan aku. takdak la sampai dengan cicak dan lalat pon aku nak emo bagai. sampai lecturer tak reply message pon nak emo. and paling aku terasa hati, mintak tolong aku hantar g stesen kereta api tapi bila sampai sana blah balik mcm tu je. even nak anta message said thank you pon tak.

wehh it tooks about 45 minutes away kot from jeli. aku anta petang sampai rumah malam. tak fikir ka?? apa la salah aku sampai blah balik macam tu ja?? selama neh aku yang tolong. she start her life in jeli from zero. and im with her, support her from A to Z. bila dah senang sikit terus buat perangai. yeahhh sangat hebat. teringin gak nak ada perangai macam tu. hati pon senang sebab tak payah nak fikir hati orang lain.

then, last few days, she told me yang ARSM tak leh bagi data kat aku sebab aku tak buat surat. and bila aku check surat rasmi mintak data, yeayyyy!! dia tak letak nama aku pon dalam tu. memang logic la ARSM tak nak bagi data kat aku. satu supervisor memang tak logic la kalau ARSM tak nak kasi data kan unless tak letak nama pemohon. so nice. really nice.

but, when i think about it on the bright side, its not a big problem since i request the data by myself, nanti takdak la sebab dia nak ungkit. in case dia nak ungkit la. haha.

oke. sesi mengadu domba selesai. so, diharap tiada lagi sesi sebegini ditulis dalam blog. sekian. 

Thursday, November 22, 2012

hari yang indah

...assalamualaikum...

for the first time since i've came to jeli, g jalan jalan kat tanah merah. kawasan dia tak de la hebat mana pommm. tp after 3 bulan dok dalam hutan * ehmmm jeli still hijau thats why i called hutan. hehe * aku jadi jakunn jap. haha. sebab tanah merah ade kedaiiii kedaiiii kecik yang macam kat taman u or other states yang membangun dekat malaysia neh * hehe * dan aneka dan kfc dan pantai timur.

sapa sapa yang tak penah dengar aneka dan pantai timur tu. meh sini aku nak sekolahkan ampa. aneka dan pantai timur tu adalah PASARAYA. aku sampai dah lupa bau supermarket macam mana. hahaha. pathetic gila kannnn. masuk masuk sedut udara supermarket rasa macamm aaaaa hidup aku dah lengkap. hahaha. aneka tu biasa je. so pantai timur much better sebab dia besarrrr.. hehe

even aku bukan peminat fast food and since dah sampai tanah merah, memang kfc le yang aku cari. gila ka apa tak g makan kfc. rugii la klau tak g kannn. hehehe. masuk, order and like usual makan tak abes. *typical me* bungkus  bawak balik. and dalam sejarah, aku supper kfc dekat jeli. hahaha. hebat bukann?

tapi nak g selalu macam tak je. dari jeli ke tanah merah about 45 minutes. jauh jugak la. untuk menikmati keindahan hidup sebulan sekali boleh la nak g sana kann. dulu dekat utm hari hari aku ulang alik g jj., rindu pulak kat utm. hehe.