Thursday, March 31, 2011

aku bukan pengemis...

pukul 3 4 minit pg...just came back from group discussion...projek juta2 neh mn bole tido awal..haha~klau ayah tau neh knpom bisng...padiaaa wt discussion smpat pagi2 buta...xpenah di buat org...tp xpa.sbb 4sgs mmg wt cmtu..klau xwt cmneh mmg keja xsiap la...dh terasa bahang2 kekalutan bercampur keserabutan di hujung2 sem neh...suma bnda mnuntut perhatian..perasaan sndri pon menuntut perhatian gak...haha..sian perasaan sendri terabai...sabau ye hati dan perasaan..keh3~


sapa malu jd pengemis??dok mntak doet kt org sana sini...aku pling bnci bila fizikal sihat walafiat pastu dok wt muka simpati tadah tgn tgu lama2 kt sbelah aku time aku ngah makan...perghh nk telan bnda dlm mulut tu ssh gila...rs cm ada batu dlm kerengkong...sbb kesian aku bg seringgit p men jauh2...tp bila tiap kali aku mkn dia mai wt muka yg sm...oke skali terkena tidak mungkin utk kali kedua...wt muka pandai pura2 xnmpak...huh! padan muka...keja xmo nk doet senang2..byk cantek...hahaha...


tp kan, mn lg malu...jd pengemis kt tp jalan o jd pengemis kasih org??klau suka then pendam2 much better kan dr ska tp dok canang2 kt org tp suma tau ank syok sndri...wehhh malu gila...suka then pendam its normal things in our life...tp klau asik dok pendam pon cmna org nk tau kita ska dia??haishhh love so complicated kan??ehmmm..menunggu lg bgos dr memalukan diri sendri...hahaha..tp cmna kalu bgtau kt org tu pastu ada positive respon???WOW!!!dunia ana yg punya weh...hahaha

klau aku, suma org aku minat smpai xtau mn 1 aku ska...hehe...sila paham aku minat secara diam2...gila nk heboh kt org..malu kot...yg rapat ngn aku je aku knpom kecoh!!!hahaha~tp slalu nyer minat aku xtahan lama...bak kata nisa aku cepat bosan...bila di analyze blk maybe aku xpenah get involve dlm mn2 series relationship...diulang XPENAH!!!so rs tu datang dan pergi sbb xpenah ada respon dari pihak yg diminati...ewahhh* sound a bit pathetic but im fine with it *~sapa sruh minat pastu pendam..padan muka..

simple answer from me: sbb aku bukan pengemis....=)harga diri tu penting beb!!aku still mencari tp bukan mengemis...see the differences???i'm sure u did...=)


pagi2 buta merapu merapat sgt best...sbb bole focus..haha...
























opss!!!!tetiba mncul mamat neh...hekhekhek~~~~



Sunday, March 27, 2011

surat pekeliling sorg ayah kepada bf anaknya...

note lama jumpa kt fb...hahaha..sumpah lawak...jom2 releasekan tension ramai2!!!

Kepada Bf anak aku,

Peraturan 1:
Kalo ank sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ank bawak barang yang nak dihantar..sebab ank takkan ambik apa2 atau sesapa.

Peraturan 2: 
Jangan ank pegang2 anak aku depan atau belakang aku. ank boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ank takleh jaga tangan ank dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ank kat umah..

Peraturan 3: 
Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ank. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ank pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ank takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ank kat pinggang.

Peraturan 4: 
Aku rasa mesti ank tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ank mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ank satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ank dan kemungkinan besar akan bunuh ank jugak. Paham?

Peraturan 5:
Biasalah kalo ank nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ank..ankbila ank nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.” nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar:

Peraturan 6
Aku rasa ank ni hensem, popular kat kolej/pejabat ank, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ank tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ank. Tapi, sekali ank dah couple ngan anak aku, ank jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ank atau dia break-off ngan ank. Kalo ank wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ank nangis.

Peraturan 7:
Sementara ank menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ank nak orang yang punctual, ank leh dating ngan mat askar. Kalo ank bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Peraturan 8
Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali ampa pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan ampa berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ank kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Peraturan 9
Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ank dari spy2 aku. Kalo aku tanya ank nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan ampa, ank ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Peraturan 10:
ank patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ank tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ank nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Sekian, Yg ditakuti,Bapak Kepada Gf ank. 

hati hilang??

mn hati??cpt cr hati boh blk dlm badan...bdk medic nyer term,klau hati dh shut down, doctor will declare that u're dead...that's it...simple right...ehmm~


asal aku xde perasaan takot langsung psm xsiap??pasai pa weh??sbb dlm otak aku asik dok kata mcm mn pon still kena extend!!sounds like aku mmg dh give up kan??sbb tu aku asik ska nk kua sna sni...aku nyer behavior did effect people around me...yes i realize it...aku dh ssh kan depa secara xlangsung...im so sorry guys...especially to him and her...bersalah nyer aku...


asik merungut cmni..org nk kesian pon pikir byk kali...mula2 org kesian la, tp lm2 org meluat oke...again im so sorry...





Friday, March 25, 2011

minggu neh sgt mencabar!!

sila jgn salah paham word mencabar di tajuk entry yer...word mencabar tok entry neh bermaksud benda yg sgt menyusahkan dan berjaya membuat aku kalut bercampur geram bercmpur sedikit marah...marah yg bole dikawal...diulang yg boleh dikawal...*sedikit bangga..haha*


dlm ms smgu mcm2 hal dh jd...rs sedikit loser ngn kecuaian sndri...bnda jd cuai bila kita xpenah wt...result dia MENYUSAHKAN diri sendri dan org sekeliling...sekian...



list2 yg berjaya membuat aku jd kalut dan menyusahkan org laen skali:

  1. tertinggal kunci dlm kereta...dan aku terkunci dr lua...klau aku terkunci dr dlm xde la mnyusahkan but mnyenangkan...sgt2 annoying plus menyampah...
  2. langgar tembok sampah...bumper keta aku terkoyak...nie bkn salah aku akibat nyer aku jd marah tp still bole control...aku dh nekad xmo lnggar apa2 dh...klau parking amek jarak depan sket punya byk...alih2 langgar jugak...hati sapa yg xpanas...cpt ckap...*nie org laen yg mnyusahkan aku*haha
  3. the last but not least...aku xsedar yg aku g bka lmpu keta...ingtkan lampu tu mmg terbuka...suma salah foreigner yg seliseh ngn aku time nk blk kolej tgh ari td...dia bg insyrat lampu terpasang..aku yg sgt innocent neh g switch off lampu yg knon nyer terpasang..tp sbnar nyer aku g switch on lampu tu...dlm 2.30 ptg cmtu aku nk g amek ain enjin dh xmo idop dh..time tu aku xsedar g lampu still on...mmg xsadar kot sbb aku ingt aku mmg dh ttp lmpu...seb bek ktorg mmg ajak aril temankan pon...g anta ain nek keta aril blik tu bru pasan sbnar nyer aku switch on lampu keta...can u imagine bpa lm aku biaq dia terpasang??process mngecas nyer mmg lama smpaikan aku ngn aril terpaksa gilir2 jaga keta nk g smyang asar...rs cm jaga anak plak..HAHA...spa2 yg bc jgn salah paham oke..seb bek ada org tua tu, klau x lg aku kalut time tu...apa pon alhamdulillah suma dh settle...klau x, x mkn la aku ujung mgu neh sbb ain g singapore..even dia tgl moto kt aku, apa yg aku mmpu wt hanyalah merenung moto tu ngn harapan dia gerak sendri dan merenung bateri keta ngn harapan bateri tu fully charged...hahahahaha~


as a conclusion...mgu neh sgt penat ngn aseiment dan onar2 yg aku dh wt...trima kasih kepada diri sendri dan mereka2 yg tolong generatekan onar tu...dan trima kasih kepada mereka2 yg menghulurkan pertolongan dan sabar melayan aku BERCAKAP...kena wt award neh...hahaha~









Monday, March 21, 2011

rasa itu datang lg...

ari2 gelak

tp still sedeh xmo g men jauh2

pasaipa xtau...degilkan sedeh neh...

sekeh pala mau??*HAHA bongok ngn sedeh pon nk gadoh*

the truth is aku sgt takot nk menghadapi masa depan

apa yg aku bakal tempohi

something that we can plan but the chances to fulfill it 50-50

sgt benci bercakap bnda yg sedeh tp sgt ska bercakap bnda yg happy

w/pon bibir penuh gelak tawa, namun hatiku sepi*nie lirik lagu, so jgn salah paham*
perasaan sedeh kadang2 kalau kita tak kawal dia..dia plak yg kawal kita..mcm mn neh??
sepak je sedeh tu jauh2??
kalau aku bole nmpak sedeh tu mmg knpom2 aku sepak dh*HAHA lg skali senget*
rasa something missing
rasa cm ada big hole in my heart
something that difficult to figure out
something something something
bla bla bla~
something stayed, keep silence, undefined
~end~


Sunday, March 20, 2011

peristiwa cuci kereta...

sila bertenang dan jgn tanya pasaipa rhushal sgt rajen nk basuh keta arineh...ingt nk bsuh kt kedai je td pas bekfes ngn ajie ngn ain kt ayob..tp bila tgk keta byk sgt maleh nk tgu..g pon keta xkotor sgt so better cuci sndri...smpai2 kolej, parking kt tpt parking felo cr port pling dekat ngn paip air...nek atas amek baldi ngn berus basuh baju, shampoo cuci keta ada dh dlm keta..bila nk stat cuci..jeng jeng jeng!!!!

aku msuk keta kutip2 sampah (tisu, kertas, plastik tisu segala bgai) xsedar kunci keta kt seat driver...bila dh ttp pintu cri2 kunci tgk2 tertinggal dlm keta!!!OMG!!!aku dh panic sbb keta aku klau hentak pintu kuat sket ja tros kunci...spare key ada dlm purse dan purse ada dlm keta jugak...mmg sah2 terkunci la...=,='


call suma org dlm list tepon yg ada dlm utm...seb bek time tu ada ain..kira xtakot la sgt...call org nu xavailable, ada yg ngah tido lg, suma2 la...seb bek teringt kt ajie..hahaha....pastu ajie dtg ngn kimie...mmg sgt berusaha la bdk 2 ekoq tu...sgt2 berterima kasih tp msih xmmbuahkan hasil...pastu kwan ain mai tlg...dia wt kejap je dh tros bole buka....yeayyyyyy!!!!!opsss!! alhamdulillah..syukur....


barang2 yang diperlukan untuk mencuci kereta...


ajie ngn kimie dok bertungkus lumus nk buka pintu keta...thanks guys!!


sementara nk tgu hero2 aku buka pintu aku smbung lap keta...klau bia kering sndri nt kotor blk...


tada!!!!hero sebenar dh muncul...thanks kawan2 ain...anda dh mnyelesaikan halangan terbesar aku untuk hari neh...=)


bila dh bole bka pintu aku ngn ain smbung balik kerja yg tergendala td...bila dh siap bsuh..ujan pon turun..=,=' tp xpe think positive, hujan rahmat tu...hahaha...


dh siap cuci..thanks ain sbb tlong...syg ain...muahh!!






p/s: aku rs nie kli pertama dan terakhir aku cuci keta sndri slagi aku bernyawa dlm utm neh..pasneh knpom cuci kt kedai..haha

p/s/s: org laen yg diharapkan tp org laen yg tlg...so peristiwa arineh mmg dh buka mata aku luas2...besar punya lah..haha

p/s/s/s: masalah apa pon sure ada penyelesaian nyer..sem depan dh knpom ada kawan nk teman..ajie dh jnji nk teman...hahaha*knpom awek ajie ssh ati...xpe2 aku xngorat aih..keh3*


 

Sunday, March 13, 2011

beruntung sungguh anak pak cik rosle neh...

bila sunyi sepi cmneh akal pon asik dok pikirkan umah...wuaa rindu nyer kt umah...slalu nyer time2 cmneh mesti ngah tgk tv ngn ude..klau rhuee ada dia pon join skali..klau ari xskolah ayu pon join skali...kadang2 smpai bdk kecik tu terlena tas reba aku sbb over limit nyer berjaga..hehe...tp xslalu jadi la sbb km yg dh besaq2 neh knpom2 la ngusik knon2 ada antu mkn bdk kecik yg tidoq lmbat...kehkehkeh...takot pnya pasal dia pon tidoq awai...haha...pastu klau lapaq p beli nasi kandaq..sedappp nyer nasi kandaq pelita...nyummmm3~


td petang mak tepon ckp mlas nk pos kasut..adehhh..merayu punya merayu last2 mak ckp p la beli kasut bru...guna doet kakak dlu nt mak ganti...yeayyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!syang mak muahh2!!!...opss!!nie salah stu sbb knpa sgt syiok bila sembang ngn mak...hehe..tp yg paling bermakna bila dengaq ja sora mak tros release tension...bila pikir2 balik beruntung nyer aku jd anak puan noriha ngn incek rosle...mmg kecik2 dulu xsyg langsung...mau x nyer bdk degil msti la kena marah...bole kata ari2 aku kena marah...pastu adik2 pon kecik lg..mak ngn ayah darah muda lg..baran dia pon bole tahan la kan..hehe...tp bila dh besar pjg cmneh dh rs cm best friend dh...bole smbang mcm2...tp bila part minat sapa2 aku slow down sket...malu la nk discuss padahal mak ayah aku rilek je klau nk bincang2 bab neh..tp kadang2 discuss jugak...hehehe


kekuatan ayah ada kt km adik beradik...ayah penah ckp kt aku..kakak wt la apa yg kakak suka as long as kakak tau beza benda salah ngn xsalah...always bare in ur mind anything bad happen, kakak sakit skali ayah sakit 10 kali...sbb ayah mmg xbole trima sebarang bentuk kehilangan disebabkan kecuaian kakak...klau kakak syg ayah buat lah yg terbaek...ayah xmintak lebih dari tu...ayat yg sgt ringkas tp sgt dalam mkna nyer...sbgai anak pandai2 la guna akal yg Allah bg neh...


ingt lg time aku accident dlu...benda 1st ayah tnya kakak cmna??ada patah kt mn2??ada luka2??sket pon dia xtnya pasal keta...bila dia dh sure yg aku xdak apa2 bru dia tnya pasal keta tu...tp ayah ckp sket pon dia xmnyesal beli keta tu kt aku...keta tu dh msk kategori total lost...mmg dh xleh gerak dh time tu..pastu ayah cakap biaq la keta tu remok cmna pon, janji anak ayah slamat...




bila tgk keta sapa ingat tuan dia sihat walafiat...tuan dia xde calar sket pon...cuma wawa bedarah idung sikit sbb xpakai seat belt...dia terhantok kt dash board...alhamdulillah aku ngn wawa totally fine...aku berani jamin wawa sihat sbb dia dh g klinik..aku je yg x g klinik...haha...sgt2 berterima kasih kt warga AI sbb depa tolong aku dr A smpai Z...klau xdak depa mmg aku nanges kt tgh2 highway tu...takottt weh...dh la kt tpt org...klau kt tpt sndri bole g nk survive...skang keta tu dh baek sepenuh nyer..dh bwk mai utm dh pon...(^__^)


beruntung kan jd aku...klau x bersyukur lg xtau la...dpt mak ayah yg sgt memahami, dpt adik2 yg xbrani lawan ckp kakak dia sbb kakak dia garang sgt...haha...kakak garang sbb sayang oke...nt dh besar msti hampa bersyukur dpt kakak cmneh...kikiki...dan di kelilingi kawan2 yg sentiasa ada sm ada time susah o senang...sesungguh nyer nikmat Allah xterhitung banyak nyer...=)










Friday, March 11, 2011

fucking perfect..


ngah wt lab report marine smbil dga lagu2 dlm playlist...opcos lagu feberet termasuk skali...sgt suka dga lagu fucking perfect by pink...xtau la bole bertahan bpa lm..hehe..so tjok entry neh bukan niat tok mencarot...haha...just tajok lagu semata mata ye...jom layan lirik dia..malas nk boh lagu dia skali...jd klau nk dga lgu sila youtube sendiri oke...


Made a wrong turn, once or twice
Dug my way out, blood and fire
Bad decisions, that's alright
Welcome to my silly life
Mistreated, misplaced, misunderstood
Miss 'No way, it's all good', it didn't slow me down
Mistaken, always second guessing, underestimated
Look, I'm still around

Pretty pretty please, don't you ever ever feel

Like you're less than f*ckin' perfect
Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing
You're f*ckin' perfect to me!

You're so mean, when you talk about yourself, you were wrong

Change the voices in your head, make them like you instead
So complicated, look happy, you'll make it!
Filled with so much hatred...such a tired game
It's enough! I've done all I can think of
Chased down all my demons, I've seen you do the same

Oh, pretty pretty please, don't you ever ever feel

Like you're less than f*ckin' perfect
Pretty pretty please, if you ever ever feel like you're nothing
You're f*ckin' perfect to me

The whole world's scared so I swallow the fear
The only thing I should be drinking is an ice cold beer
So cool in line, and we try try try, but we try too hard and it's a waste of my time
Done looking for the critics, cause they're everywhere
They dont like my jeans, they don't get my hair
Exchange ourselves, and we do it all the time
Why do we do that? Why do I do that?

Why do I do that..?


Yeah, oh, oh baby, pretty baby..!

Pretty pretty please, don't you ever ever feel
Like you're less than f*ckin' perfect
Pretty pretty please, if you ever ever feel
Like you're nothing, you're f*cking perfect to me
You're perfect, you're perfect!
Pretty pretty please, don't you ever ever feel
Like you're less than f*ckin' perfect
Pretty please, if you ever feel like you're nothing
You are perfect to me....



moral from this song:

suma org wt salah..jgn pandang diri sendri kurang or lebih dr org laen sbb masing2 ada kelebihan dan kekurangan nyer...jd sbgai manusia kita harus lengkap melengkapi...sbb tu apa2 yg kita wt for example lab suma dlm group...klau wt srg2 mmg ssh dan kita akan kurang communication skills dan sgala bagai lah kan... phrase fucking perfect in this song bole di conclude kan as too perfect...enjoy the song!!!opss i mean the lyric...=)




Thursday, March 10, 2011

data oh data....ehmm~

terkebil kebil mata dok tengok data lidar neh...smbil2 dok jeling kt data field work area kluang...wuaaa xreti kira...cmna nk tipu calculation neh...traverse x close plak...tu la dlu ms 1st year blaja maen2...bila dh final year project plak kena kira2 bnda yg blaja zaman tok nadok...zaman tok nadok ye bkn zaman tok ali...hehehe..knpom la dh lupa...mmpos...aku tgk data data tu tgk aku blk smbil sengeh2..oke data sengeh2 kt aku tu tipu..jgn caya...




nk cita2 pasai field work aritu xbest sbb xdak gambaq...xamek g kt biro..biro g pasoh plak wt field work kt sana...kena tgu dia blk utm bru bole amek...sok lusa blik la dia...




dengan semngat nyer aku nk process data malam neh..buka arcgis, add layer yg aku dh wat, try nk boh unit tok image ngn data laen2, godek punya godek software tu, jumpa projection yg aku nak...bila dh boh still xmo kua unit dia...haishhh sedikit beremosi...dh la nk potong data neh x boleh2 lg...cari pasal nmpak...tp xpe...bak kata cik saleh kita perlu bertenang...xdak mslah tnpa penyelesaian...so sila bertenang...jalan penyelesaian tok bertenang

men fb + update blog...kehkehkeh


amek kau...opss!!slide tok marine aku xwt lg...tp dh siap process data dh...oil spill pon dh nmpak dh...xsabar nk tjok kt prof seeni neh...hehehe*gelak riak*...nt jgn dia ckp result neh cheating sudah...kahkahkah~bak kata dr. IB bdk remote sensing pandai tipu data...kdang2 lecturer mmg tertipu pon...hehehe~



p/s: skang sgt suka dga lagu catch me by demi lovato ngn fucking perfect by pink...especially catch me...lirik dia best!!!!




Sunday, March 6, 2011

nk kawen jugak!!!opss!!

jeng jeng jeng!!!hari neh sejarah tercipta...first couple from warga fortress 0105 a.k.a sainarian dh kawen...sgt2 happy for them..sgt2 jeles dan terkilan sbb xbole memenuhi jemputan...bila tgk2 gambaq kawen depa aku sendri rasa xsabaq nk kawen..hahaha*mode gatai is turning on...someone please switch it off...please3*..hati ngn otak ngah serabut cmneh bila tgk kawan2 happy rs jeles...tp jgn salah paham ye...aku sentiasa dan akan selalu berdoa mereka bahagia dan tabah mengharungi badai dan onak berduri...and at the same time im hoping that one day me also will find a perfect match just like them...tp xmngapa bersabar itu penting sbb mnusia dijadikan berpasangan...sm ada lmbt o cepat je kan jodoh tu dtg..tp kita sebagai mnusia harus berusaha...acecece...*lg skali mode gatai ter turn on...ngee*


TAHNIAH MAT SYAH ngn PIKAH!!!!im very happy for both of you...sila dpt baby cepat2 ye...bak kata miss fatin azizan...km warga fortress knpom akan jd mak cik n pak cik yg super cool...*muka siyes*

pengantin baru kita...=)

atas pelamin pon nk sembang...soo sweet!!!!*lg aku xsabaq neh..kiki*

sunggoh segak bergaya dan ayu kan...
pikah sgt3 santekkk!!!!mat syah pon encem...seri pengantin bru..=)



rhushalshafira rosle sila bersabar ye...giliran anda akan dtg jugak nt...skang aku ngah tgu warga remote sensing plak...agak2 sapa la nk stat dulu neh??haha...for next warga fortress, im waiting for ur wed invitation card oke...sapa plak la pasneh kan??and my turn??tatau lg bila...weeeeeee 


\(^__^)/



credit to warga fortress sbb tlg upload kt fb..so aku curi curi 2 3 keping boh kt blog...ngeeee~~


Tuesday, March 1, 2011

sedeh, stress, kecewa

sumpah skang emosi aku mmg ngah xstabil dan sgt2 serabut...terima ksih kepada beliau sbb btol2 dh sshkan idop aku...sesunggoh nyer post entry yg sedeh2 dan beremosi bkn priority aku...sbb aku xska show off to public yg aku ngah bersedeh...tp aku akan jd sgt fragile bila berdapan ngn org yg closed ngn aku...sgt2 fragile and those people knows what i mean...tp this time aku xbole stop my mind to tell my fingers from typing this emotional entry...


sapa nk fail subject??aku dh try my best tok lulus...the whole sem aku rs cm amek subject beliau je...abes semua subject dianak tirikan...berjaga siang malam just tok puaskan ati beliau n just to shows him that im not stupid...sbb subject neh pointer aku jtuh mendadak...sbb xde ms tok subject laen...sumpah aku dh try tok jd adil to all subjects but i cant...setiap kali presention aku jd takot...tkot dia xappreciate n simply gave us zero...yes he did gave us zero...tiada mark tok usaha...salah ttp salah dan tiada penyelesaian nyer...sbb xdak penyelesaian we keep doing the same mistake...snior yg wt master ngn phd pon takot nk ajar ktorg...sbb takot kena marah ngn beliau...

mula nyer mmg aku xbole trima yg aku fail..malu ya amat ms tu...xbrani nk bgtau mak ayah...sbb xsggop tgk depa sedeh..mmg depa xkan ckp apa2 tp air muka tu aku mmg dh bole baca...depa sedeh sbnar nyer...tp xmo aku ssh ati so depa xtnjuk...cuti mid sem aritu bru aku bgtau sbb aku dh bole trima kenyataan yg aku fail...tp pas jumpa dr. baharin ptg td mmg aku terkesan..dia ckp cmneh.."klau dia baek sgt kenapa dia failkan awk??knapa dia xtlg je...4 org fail paper dia"...dan skang aku sgt berterima ksih dgn beliau tok suma neh...



mula2 aku mntak beliau bka subject tu sem neh..tp dia xnk n simply he said "klau sy bka pon knpom awak fail jugak"..pastu dia suggest wt short kos...aku xkisah wt apa pon as long as aku bole grad on time ngn kawan2 yg laen...tp skang policy fac dh tetapkan xbole wt short kos..alasan: nk bg lectrer wt research..klau lcturer xwt byk research n produce byk jurnal xbole nek pangkat dan nek gaji...dont they think policy neh dh mnyusahkan student..apa ingt suma student kaya ka??ingt student ska delay bila nk grad??dh la cuti sem neh pjg...bln 9 bru bka sem bru..jenuh la aku nk tgu...

dr. bhrin ckp dia xbole paksa lecturer ngajar kos tu...tp klau aku bole pjuk mn2 lcturer tok bka ngn sggop ngaja tok short kos neh...insyaallah dia bole convince timbalan dekan tok approve ktorg nyer short kos...dan aku sgt berharap bkn beliau...tp klau kena jugak aku redha je la...apa yg aku nk skang grad on time...insyaallah...  


p/s: to beliau..im soo sorry..its not my intention tok post entry yg ada story bout him..