Sunday, March 13, 2011

beruntung sungguh anak pak cik rosle neh...

bila sunyi sepi cmneh akal pon asik dok pikirkan umah...wuaa rindu nyer kt umah...slalu nyer time2 cmneh mesti ngah tgk tv ngn ude..klau rhuee ada dia pon join skali..klau ari xskolah ayu pon join skali...kadang2 smpai bdk kecik tu terlena tas reba aku sbb over limit nyer berjaga..hehe...tp xslalu jadi la sbb km yg dh besaq2 neh knpom2 la ngusik knon2 ada antu mkn bdk kecik yg tidoq lmbat...kehkehkeh...takot pnya pasal dia pon tidoq awai...haha...pastu klau lapaq p beli nasi kandaq..sedappp nyer nasi kandaq pelita...nyummmm3~


td petang mak tepon ckp mlas nk pos kasut..adehhh..merayu punya merayu last2 mak ckp p la beli kasut bru...guna doet kakak dlu nt mak ganti...yeayyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!syang mak muahh2!!!...opss!!nie salah stu sbb knpa sgt syiok bila sembang ngn mak...hehe..tp yg paling bermakna bila dengaq ja sora mak tros release tension...bila pikir2 balik beruntung nyer aku jd anak puan noriha ngn incek rosle...mmg kecik2 dulu xsyg langsung...mau x nyer bdk degil msti la kena marah...bole kata ari2 aku kena marah...pastu adik2 pon kecik lg..mak ngn ayah darah muda lg..baran dia pon bole tahan la kan..hehe...tp bila dh besar pjg cmneh dh rs cm best friend dh...bole smbang mcm2...tp bila part minat sapa2 aku slow down sket...malu la nk discuss padahal mak ayah aku rilek je klau nk bincang2 bab neh..tp kadang2 discuss jugak...hehehe


kekuatan ayah ada kt km adik beradik...ayah penah ckp kt aku..kakak wt la apa yg kakak suka as long as kakak tau beza benda salah ngn xsalah...always bare in ur mind anything bad happen, kakak sakit skali ayah sakit 10 kali...sbb ayah mmg xbole trima sebarang bentuk kehilangan disebabkan kecuaian kakak...klau kakak syg ayah buat lah yg terbaek...ayah xmintak lebih dari tu...ayat yg sgt ringkas tp sgt dalam mkna nyer...sbgai anak pandai2 la guna akal yg Allah bg neh...


ingt lg time aku accident dlu...benda 1st ayah tnya kakak cmna??ada patah kt mn2??ada luka2??sket pon dia xtnya pasal keta...bila dia dh sure yg aku xdak apa2 bru dia tnya pasal keta tu...tp ayah ckp sket pon dia xmnyesal beli keta tu kt aku...keta tu dh msk kategori total lost...mmg dh xleh gerak dh time tu..pastu ayah cakap biaq la keta tu remok cmna pon, janji anak ayah slamat...




bila tgk keta sapa ingat tuan dia sihat walafiat...tuan dia xde calar sket pon...cuma wawa bedarah idung sikit sbb xpakai seat belt...dia terhantok kt dash board...alhamdulillah aku ngn wawa totally fine...aku berani jamin wawa sihat sbb dia dh g klinik..aku je yg x g klinik...haha...sgt2 berterima kasih kt warga AI sbb depa tolong aku dr A smpai Z...klau xdak depa mmg aku nanges kt tgh2 highway tu...takottt weh...dh la kt tpt org...klau kt tpt sndri bole g nk survive...skang keta tu dh baek sepenuh nyer..dh bwk mai utm dh pon...(^__^)


beruntung kan jd aku...klau x bersyukur lg xtau la...dpt mak ayah yg sgt memahami, dpt adik2 yg xbrani lawan ckp kakak dia sbb kakak dia garang sgt...haha...kakak garang sbb sayang oke...nt dh besar msti hampa bersyukur dpt kakak cmneh...kikiki...dan di kelilingi kawan2 yg sentiasa ada sm ada time susah o senang...sesungguh nyer nikmat Allah xterhitung banyak nyer...=)










11 comments:

  1. ang lnggr apa ni?dasyat truk kot

    ReplyDelete
  2. one person like this entry! Sayangilah family anda sesayang-sayangnya!!!

    ReplyDelete
  3. terharu dengar luahan hati seorang ayah

    ReplyDelete
  4. bersabarnye..ade hikmah disebalik kejadian..ingat Allah sentiasa bersama ngan kite sume..cume kite je tak perasan..

    P/S: patut la dan2 ajak g jusco bkt indah..ade niat lain rupenye...ish3...

    ReplyDelete
  5. patutnya dulu tinggal ja tepi highway, ngeh3~~ gambaq keta hang byk ni dlm hp, nak? haha~~

    ReplyDelete
  6. hamli: a'ah pastu ganti ngn persona ang...awat la xterpikir cmtu dlu...hehehe

    akid: opss!!dh dpt green light..sbb tu ajak g jj bkt indah..hehe

    min: =)

    nisa: family first!!!

    ReplyDelete
  7. peng: aku langgar divided highway..time tu hujan jalan licin..seb bek keta aku ja time tu..klau ada lori o treler lalu aku rs umur aku xpnjang dh...

    ReplyDelete
  8. yang penting orangnye selamat...keta ni bnd no 2 nk di pikir...

    ReplyDelete
  9. btol3~syukur allah amek keta je..klau dia amek nyawa skali sapa pon ktorg xsmpat nk jumpa...

    ReplyDelete
  10. haa..tu la loklaq...dah tau jalan licin bawak laju2 ag..(nada berleter)haha..lenkali upah aku jadi dreba..baya sebulan dalam 10, 000 okey?

    ReplyDelete
  11. hahaha..mahai ngat aih..xmo2!!free la..pelisss!!!

    ReplyDelete