Friday, March 25, 2011

minggu neh sgt mencabar!!

sila jgn salah paham word mencabar di tajuk entry yer...word mencabar tok entry neh bermaksud benda yg sgt menyusahkan dan berjaya membuat aku kalut bercampur geram bercmpur sedikit marah...marah yg bole dikawal...diulang yg boleh dikawal...*sedikit bangga..haha*


dlm ms smgu mcm2 hal dh jd...rs sedikit loser ngn kecuaian sndri...bnda jd cuai bila kita xpenah wt...result dia MENYUSAHKAN diri sendri dan org sekeliling...sekian...



list2 yg berjaya membuat aku jd kalut dan menyusahkan org laen skali:

  1. tertinggal kunci dlm kereta...dan aku terkunci dr lua...klau aku terkunci dr dlm xde la mnyusahkan but mnyenangkan...sgt2 annoying plus menyampah...
  2. langgar tembok sampah...bumper keta aku terkoyak...nie bkn salah aku akibat nyer aku jd marah tp still bole control...aku dh nekad xmo lnggar apa2 dh...klau parking amek jarak depan sket punya byk...alih2 langgar jugak...hati sapa yg xpanas...cpt ckap...*nie org laen yg mnyusahkan aku*haha
  3. the last but not least...aku xsedar yg aku g bka lmpu keta...ingtkan lampu tu mmg terbuka...suma salah foreigner yg seliseh ngn aku time nk blk kolej tgh ari td...dia bg insyrat lampu terpasang..aku yg sgt innocent neh g switch off lampu yg knon nyer terpasang..tp sbnar nyer aku g switch on lampu tu...dlm 2.30 ptg cmtu aku nk g amek ain enjin dh xmo idop dh..time tu aku xsedar g lampu still on...mmg xsadar kot sbb aku ingt aku mmg dh ttp lmpu...seb bek ktorg mmg ajak aril temankan pon...g anta ain nek keta aril blik tu bru pasan sbnar nyer aku switch on lampu keta...can u imagine bpa lm aku biaq dia terpasang??process mngecas nyer mmg lama smpaikan aku ngn aril terpaksa gilir2 jaga keta nk g smyang asar...rs cm jaga anak plak..HAHA...spa2 yg bc jgn salah paham oke..seb bek ada org tua tu, klau x lg aku kalut time tu...apa pon alhamdulillah suma dh settle...klau x, x mkn la aku ujung mgu neh sbb ain g singapore..even dia tgl moto kt aku, apa yg aku mmpu wt hanyalah merenung moto tu ngn harapan dia gerak sendri dan merenung bateri keta ngn harapan bateri tu fully charged...hahahahaha~


as a conclusion...mgu neh sgt penat ngn aseiment dan onar2 yg aku dh wt...trima kasih kepada diri sendri dan mereka2 yg tolong generatekan onar tu...dan trima kasih kepada mereka2 yg menghulurkan pertolongan dan sabar melayan aku BERCAKAP...kena wt award neh...hahaha~









No comments:

Post a Comment