Sunday, May 22, 2011

home sweet home

...assalamualaikum...


agak lama aku tak update blog. actually dah 5 hari aku sampai rumah. owhhh home sweet home.HEHE. betolak dari utm kol 12 tengah hari sampai rumah 2 pagi. what a long journey. tapi best! HAHA. macam macam hal jadi. tayar keta asik pancet *opss bukan keta aku..HIHI*, ikan ikan aku hampir mati, senerih keta orang masa smpai kat sentul. pasal senerih keta orang bukan salah aku oke. jalan dia sempit gila. sempit gila bermaksud sangat sempit. plan nak cari viva biru, tapi tak jadi sebab dah sampai sana pon dah lewat. kak juju mesti panic kalau aku p cari btoi btoi. keh keh keh~


sampai rumah jadual sebagai tourist guide memang full. hari hari aku kuar. bawak pelancong dari USA a.k.a abang rhuee melawat sanak saudara yang lama ditinggalkan. HAHA. pas tamat sesi lawatan demam truih budak tu. tak tahan panas. sekarang memang musim panas. aku sendiri pon dok depan kipas ja neh. mandi sat ja pastu dah panas balik. dok JB tak panas camneh. tapi tidak mengapa, hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri, better negeri sendiri kan?


hari neh nak g tengok rhude. adehhh macam malas nk kua rumah sebab panas sangat. baru pas bawak budak budak tu g supermarket. riuh dia melampau. si kecik a.k.a si gemok a.k.a si montel kalut nak lolipop. dok men tunjuk tunjuk nak elat, nak elat. siap duduk atas lantai xmo jalan. haa mampoih ~dah la aku sorang mak tak ikot. memang kalut gak la aku tadi. gemok kot budak kecik tu, nak dukung pon tak larat weh. dengan ayu cakap banyak, dok ngusik ngusik budak tu. leteh aku pujuk suruh dia bangun jalan sendiri. memang lepas neh konpom aku bawak salah sorang ja. HAHA.






p/s: pasan tak ayat aku cam pelik??
p/s/s: ikan aku survive!!!cuma selera makan dia ja kurang sket. leteh bejalan tak abes lagi kot. HAHA
p/s/s/s: rasa something missing. tapi tak tau benda apa. huhu






No comments:

Post a Comment