Thursday, June 30, 2011

pride and prejudice

...assalamualaikum...


im just finished reading this novel. erk past tense for reading apa tatau. haha. just ignore kan ajelah kan. sapa nak check. kuiii kuiii kuiiii. takdak la tebal mana pon novel nyer. round 120 pages ja pn. but i took about 4 days to finished it. nampak sangat malas membaca. zaman bila punya novel la neh. haishhh. dulu bole ja khatam novel tebal tebal. usaha p pinjam kat library. sehari dah boleh abeskan. lately neh sangat malas membaca. asik layan movie ja. nak kuar pon macam malas. marathon puasa punya pasal. HAHA.


nak tengok movie dia!!sapa ada??angkat tangan!!!punya la malas nk download. internet sangat lambat. tambah tambah bila ayu main game. 2 laptop berebut 1 wireless. adehh. siput jalan pon lagi laju. HUHU. movie neh release tahun 2005. lama dah kot tapi sekarang baru rasa nak tengok sangat sangat. tu pon sebab baru abes baca novel dia. orang cakap movie neh best. tapi novel dia memang best. interesting. tatau la. nak tengokk!!


p/s: tak pueh ati la. out of topic sat. awat suma cita korea hero dia mesti baik gila. protective gila. kaya. hensem hensem. pastu konpom ada scene hero dukung heroin. ahh benci ahh!!!depa neh btoi btoi ka baik sangat neh??hurmmmm~~



Tuesday, June 28, 2011

ne no ne no ne no~~~

...assalamualaikum...


entry takda kaitan ngn tajuk. tu tajuk main amek ja. tadi g giant ngan mak terbeli pashmina baru. murah jah rm7.99. rasa nak bagi mahai sket cakap kat orang beli rm8. HAHA. mula mula nak beli guna doet sendiri tapi tiba tiba idea bernas muncul. puji mak kata sangat cantik dan menawan la hari neh. baik hati dan pemurah. pas puji suruh mak bayaq. HEHE. taktik neh menjadi!!!yeayyyy!!!HAHAHA. oke kakak sayang mak. bukan sebab dapat pashmina baru ye. hari hari kakak sayang. weeee~


duduk sorang sorang, ayu pon dah tido. tak tau nak buat apa dah. main pakai selendang sorang sorang. bunyi cam dah mental pon ada gak. keh keh keh. lilit sana lilit sini. rupa rupa nyer seronok jugak ye main pakai pakai selendang neh. pastu amek gambaq syiok sendiri. mmg syiok sendiri la!!! HEHE~~







tadaaa!!!pompuan melayu terakhir di padang pasir. hehe





enough for tonite. HAHA. nak layan movie pulak..jommmmss!!!!!!!!




p/s:if someone wants to be a part of your life, they'll be there. so don't bother saving a spot for someone who won't make an effort to stay




Saturday, June 25, 2011

i love everything bout him!!

...assalamualaikum...


suka suma nyer pasal dia. cara dia gelak, berjalan, bercakap, marah, suma suma nyer la. dia sangat caring, sangat kelakar, sangat sabar, sangat bertanggungjawab. and his reaction is unpredictable. a man with full of surprise. positive surprise. everytime he did it dia nampak sangat comel.


perghh hebat gila pengaruh korean drama my princess neh. actually im not into korean drama sangat pon. tapi kalau tengok pastu best memang terus melekat depan laptop. dah la mood tak berapa nak baik. sedeh pon tak hilang sepenuh nyer lagi. bila ada movie yang purata kelakar nyer melebihi sedeh automatik masuk list drama feberet. hehe


sangat sangat suggest suma orang layan cita neh. sangat sweet wehhh. and its story line pon nampak reasonable. ehmm..aku tatau apa tarikan hero dia. banyak banyak korean drama yang aku tengok hero drama neh sangat sangat bekenannnn!!!nak kata hensem takda la sangat. sedap mata memandang ja kot. maybe sebab behavior dia kot.  even time dia jadi jahat pon aku suka. tapi character dia dalam drama neh ja la.


heroin dia pon comel bangat dehh. but seem im straight young lady, so tak mo la puji lebih lebih kan. satgi ada pulak kata aku lesbian. HEHE. this two couple nampak sangat sweet when they're together. sumpah tak tipu.


i want him!!!sangat sangat. HAHA. not really sure why, but each time tengok this guy rasa cam nak ajak p kawen ja. tediaaa gateii na. bila tengok dia rasa secure and safe at the same time rasa happy and all the pressure seem fly away. lelaki macam neh is hard to fine. not because of his good looking *erkk btol ka??hehe* but because of his manners. oke because of his manners. the only man in my life yang buat aku rasa secure and safe tak kira kat mana aku berada is my beloved father. dia tak pernah buat aku rasa risau. always ada solution punya la if i consult his advice.


sumpah drama neh sangat comel!!!sapa tak tengok bole di kelaskan rugii!!!hehehe~

 his calm face



his protective and care manners. =)


sweet kan??

can you borrow me your shoulder for my happy and sad moments??


his manners sangat awesome!!im not saying that i want him. sampai kena p cari klon dia klau tak dapat dia. sangat la melampau kot. but i want a guy with his manners. tak suma pon sikit sikit pon jadi la. yang penting dia bole buat aku rasa secure and safe. klau benda neh pon tak bole buat jangan jadi lelaki lah ye. =)


p/s: dalam movie suma boleh kot..=,='

Tuesday, June 21, 2011

sad entry

...assalamualaikum....



saya sedeh. sedeh yang amat sangat

saya dah merungut. but this feeling never get any better

im trying so hard to find out what i did wrong

trying hard and put myself into the person shoes

finding all the possibilities 

yet, im failed to find one

what i got just a silence response

oke. fine

if u want to keep a distance, lets do it

cause once i had set up my mind, there is no turning back

lets just follow our own path, hoping we're not crossing each other in the end of it





















" When my existence seems to disappear,
I will look for the place where i can do the best I can.
From now on, I’ll deliberate slowly.
I won’t be impatients.
I won’t be greedy.
I won’t give up.
Because everyone takes things step by step "

-Quotes from One Litre of Tears:-

Saturday, June 18, 2011

berehat secukup nyer..=)

...assalamualaikum...



adehh susah nyer menaip dalam keadaan rabun neh. cepat la sampai cermin mata ku sayang. tadi time pakai lens tak gatei nak update kan. padan muka. malam neh terasa sangat bosan. rasa cam nak g tido tros after update blog.


sekarang nak kena rehat secukop nyer dah. sebab aku dah dapat keja. yeayy!!keja part time promoter ja pon. tak payah la happy sangat. HEHE. gaji cukup la nk wat doet poket. nak merendek sana sini kena le ada doet. jenuh la nak mintak kat mak. lama lama emo gak la mak aku kalau 18 kali dok keja mintak kat dia ja. HAHA. sorry mak, kakak sangat suka perabeh doet. ngeeee~


pak cik zul dah balik dari india. yeeehaaa.. dah ada gang nak bergadoh. HAHA. 



p/s: im looking forward for ummi engagement day. tema color pink. adehh cek mana ada baju kurung color pink. mana nak cari neh. nak usha baju mak kot kot dia ada baju yang bole mix and match dengan selendang o tudung pink. HEHE. tiba tiba dah tak sabar. bapa hari bulan tatau. sangat excited. ~~~





















 

try cari dalam bag ada ka tak baju
nak p majlis ummi nanti. hehe












Thursday, June 16, 2011

emosi layan annissa..

...assalamualaikum...



baru ja abes tengok cita annissa. tak ikot sangat pon. malam neh baru gegeh gegeh nak layan program dalam tv. actually aku bukan layan sangat pon program dalam tv neh. selalu nyer ayu je yang dok tengok. layan cartoon. haha.


tapi sumpah aku sangat stress layan cita neh. sampai hati best friends dia amek husband dia. sangat la heartless pompuan tu. agak agak la nak kebas suami orang pon. best friends sendiri kot. pastu bole plak p layan emosi konon konon dok kongsi cerita sedeh. ank pretending not knowing anything. dengaq kawan ank nyer cerita. padahal ank dah tau suma dah. ank yang amek husband dia. ya Allah. please put yourself into ur best friends shoes. pedih oke. sangat pedih. arghhhh emosi gila aku tengok cita neh.



gerammm aihh tengok. tak bole aku bayangkan kalau jadi kat aku.


memang bagos la kan depa belakon. pandai btoi.


jom layan ost cita neh


Sunday, June 12, 2011

"Will you marry me ?".... "...but I'm ugly"

...assalamualaikum...


One day, a young guy and a young girl fell in love. But the guy came from a poor family. The girl’s parents weren’t too happy.So the young man decided not only to court the girl but to court her parents as well. In time, the parents saw that he was a good man and was worthy of their daughter’s hand.


But there was another problem, the man was a soldier. Soon, war broke out and he was being sent overseas for a year. The week before he left, the man knelt on his knee and asked his lady love, “Will you marry me?” She wiped a tear, said yes, and they were engaged. They agreed that when he got back in one year, they would get married.


But tragedy struck.A few days after he left, the girl had a major vehicular accident. It was a head-on collision. When she woke up in the hospital, she saw her father and mother crying.Immediately, she knew there was something wrong.


She later found out that she suffered brain injury.The part of her brain that controlled her face muscles was damaged. Her once lovely face was now disfigured. She cried as she saw herself in the mirror.

“Yesterday, I was beautiful. Today, I’m a monster.”

Her body was also covered with so many ugly wounds. Right there and then, she decided to release her fiancĂ© from their promise. She knew he wouldn’t want her anymore. She would forget about him and never see him again. For one year, the soldier wrote many letters, but she wouldn’t answer. He phoned her many times but she wouldn’t return her calls.


But after one year, the mother walked into her room and announced, “He’s back from the war.” The girl shouted, “No! Please don’t tell him about me. Don’t tell him I’m here!”. The mother said, “He’s getting married,” and handed her a wedding invitation. The girl’s heart sank. She knew she still loved him but, she had to forget him now.


With great sadness, she opened the wedding invitation. And then she saw her name on it! Confused, she asked, “What is this?” That was when the young man entered her room with a bouquet of flowers. He knelt beside her and asked,

“Will you marry me?”

The girl covered her face with her hands and said,

“I’m ugly!”

The man said, “Without your permission, your mother sent me your photos. When I saw your photos, I realized that nothing has changed.You’re still the person I fell in love. You’re still as beautiful as ever. Because I love you!”

(source: facebook)







ehmm. simple kan love story neh. nak cakap cita neh based on true story or not pon berani tapi, kalau true story WOW!!!this guy sangat sangat amazing! mana nak cari lelaki macam neh? hampa habaq mai sat. susah la nak cari lelaki yang nak cari calon isteri tak tengok paras rupa. bukan nak cakap lelaki je, orang perempuan pon kalau nak cari calon suami for sure la tengok paras rupa dulu. tak banyak pon sikit. kalau tak ngaku memang tipu oke. HAHA. 


terasa macam membuka pekung didada sendiri. tapi nak wat macam mana weh. it's natural human being. Allah dah masukkan sifat sukakan kecantikan dan keindahan dalam setiap diri hamba-Nya. tapi, the way we interpret  kecantikan dan keindahan setiap orang itu yang berbeza. kalau suma orang sama taste jenuh la. nanti dapat anak suma sama pattern. takot tertukaq ja nanti. HAHA


for me, just be yourself. tak payah la nak pretend u are the best guy in the world segala bagai. takot nanti jadi tak ikhlas. yes we have no right to decide whether we or other people ikhlas ke tak. tapi bila dah buat something yang kita mulakan dalam keadaan 'terpaksa' or sebenar nyer kita buat tu sebab nak senangkan diri sendiri, nak take advantage, better stop it. takot nanti terkena balik dekat kita. like what goes around comes around. its karma!


so, do everything secara ikhlas dan sukarela. especially in treating people. its no doubt yang people around us memang tak boleh nak detect whether kita ikhlas atau tidak. tapi Allah tau. tak satu pon yang tersembunyi dari pengetahuan Allah. yang di luar atau di dalam.


better stop membebel sekarang. takot terlebih membebel bad things will come and haunted me. wuaaa takott~~~remember, its karma! what u give, u'll get it back...HAHA~

Thursday, June 9, 2011

bila rindu tengok gambar yang sama hari hari pon tak bosan kan?

...assalamualaikum...



ehmm..betol la kan bak kata orang orang tua, bila dah sayang, bila tak jumpa, rindu. bila rindu tak dapat tengok orang dapat tengok bumbung rumah pon jadi la. tapi tu zaman dulu dulu nyer concept melepaskan rindu. zaman sekarang dah ganti dengan gambar la der. HEHE. bila dah rindu dok ulang tayang gambar yang sama hari hari pon tak bosan. sumpah tak tipu. itu yang aku buat almost hari hari since aku start cuti neh. yang zaman tok nadok punya gambar pon aku tengok. pastu senyum sorang sorang. HAHA. kalau mak aku tengok mesti dia kata anak dia neh dah gila. KEH KEH KEH~~



 memang juling mata aku buat lab neh. HAHA


international students leadership conference.


berkelah di FRIM. HEHE


muka abeh bertempek lumpuq. masker semulajadi. HEHE


kanak kanak riang. muka epin memang tak boleh blah. HAHA..


kereta berhias. memang pengalaman terindah yang amat sangat. HAHAHA.




 bila la agak nyer bole buka puasa together gather sekali lagi. HUHU


BBQ terakhir bersama!!


banyak lagi gambar sebenar nyer. but, gambaq 1st year nyer zaman completely cannot be uploaded okek!!banyak sebenar nyer gambaq comei masa 1st year neh*tetttttt*. skali skala puji diri sendiri memang tak salah. keh keh keh~~~~

Thursday, June 2, 2011

family outing???

...assalamualaikum...


happy happy happy!!! sudah lama sangat sangat tak keluar sekali dengan family. i mean in complete set. jalan jalan amek gambar. lama sungguh tak buat macam tu. before neh tak pernah cukup. mesti ada one of us tak join. especially rhuee. malam tu kuar skali tapi something goes wrong, tros rasa nyesal kuar skali. HAHA. besa la kan adik beradik gadoh gadoh sayang. 3 hari aku mogok tak nak cakap. HEHE. tapi sekarang dah back to normal. mana bole gadoh lama lama. rugi. =)


tak g memana pon. just balik kampung then jalan jalan sikit kat tanjung dawai. 

view from belakang umah tok wan..=)


rhude-rhuee-rhushal







me-tok wan-ayah-mak-ayu-rhuee-rhude


tinggal bapa hari ja lagi rhuee nak balik US. for sure im gonna miss him. tapi this time dia balik sana setahun sahaja. yeayyyy!!!tahun depan sambut hari raya bersama after 4 tahun tak sambut raya skali. =)