Saturday, July 30, 2011

welcome back!!

...assalamualikum...


alhamdulillah chik safely arrived from japan. actually dia sampai 2 days ago. tapi p buat ic for her 2nd son at putrajaya. settle suma dulu baru heading back to kedah. tak lama pon dia balik. about 1 week ja. sempat pegang posa tapi raya tak pon.


pak cik aku makin tua makin hensem kot. orang jepun memang macam tu ka? hahaha. yang mak cik aku plak aku tengok gemok tapi jiwa orang jepun la kan. al maklumla more than 20 years she stay there. what a waste. hurmm tapi nak buat macam mana, dia yang pilih jalan tu. sama sama lah kita berdoa her and her family did follow islam ways as what we should be and not just islam pada nama ja. huhu


dulu aku pon nak ikot cam mak cik aku. kawen foreigner. tapi bila dah besar i did changed my mind sebab tak sanggup dan takot. takot tak mampu nak bimbing my family sebaik nyer. kita yang di lahirkan sah sah beragama islam pon still failed nk follow, ni kan pula nak bimbing someone yang memang sah sah asing dengan islam. tapi aku sangat respect orang yang bole bimbing neh. besar kot ganjaran pahala Allah bagi.


ehmm. chik ajak p berenang besok kt pool emerald puteri hotel. kalau aku umur 10 tahun memang terkinja kinja nak p dh. konpom malam dah tak bole tidoq dah sebab tak sabaq nak p berenang. telan ayaq dalam pool tu 2 3 gelen. kenyang naik. HAHA. tapi sekarang dah besar, klau p pon just dok tepi ja. sekadar memeriahkan suasana. amek gambaq!!!HEHE. main d90 dia pon best gak. HUHU


apa pon. welcome home chik!!!love u muahhh!!! =)



people called them sweet couple. =)


gambaq anak anak tak payah boh la. kaco daun ja. hehehe

Monday, July 25, 2011

jom merapu!!!

...assalamualaikum...


tak boleh tidoq!!wuaaa...nie tensen neh. haip haip jangan tensen tensen. ingat doc cakap "awak tak bole tensen. takot nanti system dalaman awak tak sembuh"erkk sapa sapa yang baca neh yang tak tau cita konpom ingat aku sakit mental sebab tak bole tensen. HAHAHA. jangan wisau ye, otak aku alhamdulillah sihat walafiat. sakit lain tu tapi tak mau la cita kat sini. closed friends suma dah di inform. itu pon yang bertanya. kepada yang tak bertanya kabar tu tak mo le cite. takot nanti mereka mereka pulak yang tensen sebab memandai mandai je aku p cita padahal takmo amek tau pon. HEHE


ehem ehem. sakit tekak pulak. pst psstt. ade orang cakap aku cun. hahaha. ermm tu orang pompuan yang cakap on her first day dia mai keja. tu first impression tu. WOW!!! HEHE. pastu a few days after dia cakap macam tu dia p kata aku comel pulak. erkk. bukan ke comel tu khas untuk orang yang tak cun. mesti dia nyesal cakap aku cun pastu p ganti ngn word comel. uhukkk!!!tacing aku..HOHOHO. ahhh takpa takpa. aku assume dia puji aku ikhlas dari hati yang luhur. HAHA.

Wednesday, July 20, 2011

la tahzan rhushal.

...assalamualaikum...


baru ja relief satu benda. benda lain plak yang appear. sangat unexpected news. thought tak dak sakit apa apa. just normal symptom untuk student zaman sekarang. tub tub. tadaaaa.. 


even still tak bole nak konpomkan lagi how series it is, but operation is the best treatment for it. what can i say bila doc cakap macam tu, in future what will happen to me?? positive respond from her. alhamdulillah. lega nyer. =) 


aku kena kuat walau macam mana pon. aku tak bole stress. bila pikir pikir balik, actually benda ne simple ja. dah google google pasal benda neh. its commen cases tp boleh jadi terok kalau lambat detact. alhamdulillah aku p check even sebenar nyer tak mau p. hasil paksaan mak dan ayah. HEHE. 



"Dan sungguh akan Kami berikan cubaan kepadamu, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang-orang yang sabar, (iaitu) orang-orang yang apabila ditimpa musibah, mereka mengucapkan, "Innaa lillaahi wa innaa ilaihi raaji'uun" (Sesungguhnya kami milik Allah, dan kepada-Nya jualah kami akan dikembalikan). Mereka itulah yang mendapat keberkatan yang sempurna dan rahmat dari Tuhan mereka, dan mereka itulah orang-orang yang mendapat petunjuk."
[Surah Al-Baqarah, 2: 155-157]
  

Friday, July 15, 2011

umur saya 23 la, bukan 17, 18, 19. =)

...assalamualaikum...


see the title? hari hari orang tanya aku baru abes SPM ke dik? tu costumer yang tanya. pastu colleague plak tanya baru 19 tahun? aku jawab. bukan bukan. teka bapa umur saya. dan jawapan yang aku dapat mesti kurang dari 23 punya la. haishhh muda sangat ka muka aku neh???


aku rasa kena gantung card board kt leher bagitau umur aku 23 tahun. sila jangan tanya dah. leteh den nak menjawab nyer. HAHA.

segala ekspresi muka aku nampak bila suma dah tau umuq sebenar aku. paling lawak anak india tu. siap ternganga mulut. HAHA


bukan salah ibu mengandung oke sebab lahirkan anak awet muda sokmo. haha. ehem ehem *sambil betulkan suara, sambung cakap sambil berbisik* plus comel. hek3 ~~