Thursday, August 4, 2011

tacing!

...assalamualaikum...


sobs! balik balik keja dah tacing. mau tak nyer. balik keja bejalan kaki dalam ujan gelap gulita plak tu. mula mula tak kisah langsung bejalan dalam ujan tu. tapi bila sampai rumah tengok tengok ayah dok rilex ja main facebook. tersentap gak la hati. pastu p tanya basah ka? erkkk. ujan kot. opkos le basah. pastu bole p kata padan muka kat aku. owhhh hati aku yang mula nyer tersentap sedikit terus beremosi segala bagai. emo emo terus masuk bilik tak kuar kuar sampai la ayah masuk tidoq. 


dah tak heran dah kepala kena hujan. tak pikir demam suma tu dah. duduk diam diam dalam bilik layan emosi sorang sorang sampai dah tak tacing. agak childish sebenar nyer. so bila pikir pikir dah tak emo. owhh sebenar  nyer masih emo. 


change the topic please. topic emo emo kalu asik dok discuss sampai ke sudah dok emo tu la. better solution is pretending nothing had happen. uhuks!




jom cakap pasal perigi cari timba nak? gegeh nak cakap pasal neh pon sebab baru pas baca blog junior. haha. her writing was soo nice. dan aku suka ayat dia  yang neh


Inilah yang terjadi bila jumlah lelaki makin tak keruan. Kejap macam ramai, kejap macam sikit sangat. Kat mana ramai? Try usha kat penjara, kat pusat pemulihan dan kat atas moto malam malam. Kat mana yang sikit? Kat universiti, kat politeknik, kat matrikulasi. Lepas tu korang nak marah kenapa perempuan sekarang desperate semacam? Bhahahaha. Pergi salahkan saudara korang yang tak reti jaga diri, diri sendiri tak reti jaga macam mana aku nak harap jaga aku nanti?


betol jugak kata dia, women now adays rasa tak secure dan takot nak settle down cepat cepat. yet aku still tak terpikir nak apply concept neh. dan aku harap nie bukan option yang aku harus pilih. whatever it is concept neh tak pernah salah. just masyarakat sekeliling nyer narrow minded yang buat concept neh jadi awkward dan nampak salah. kat oversea sana nu belambak yang dh apply. belambak yang bahagia dunia akhirat. so, tak payah la nak rasa diri tu alien klau dah terapply concept neh. HAHAHA~


p/s: dont misjudge my father. dia tak macam tu sebenar nyer. just malam neh sense of humor dia decrease kot sebab letih puasa. hehe~

2 comments: