Tuesday, September 20, 2011

this is what i want.

...assalamualaikum...


the truth is aku copy paste this entry from my friend's blog. no need to change and edit what she had wrote. because all i want to say already stated there.


dear my future husband which i dont know who,


I need you to make me want to learn about Islam. I need you to take me to the Mosque when i don’t feel like it, bring me beautiful prayer rugs to make me want to pray, read me suras from the Qur’an so that i can understand this beautiful religion that i feel like i have been shirking for such a long time. I need you to do this because i want to be there for you in Jannah waiting by that big beautiful gate with my hand reaching for yours. I want to be able to tell our children what an amazing man you are and how you saved my life in more ways than i can count on both hands. I want to tell our little girl that Islam is extraordinary when you have the right man helping you understand it. So when our daughters grow up and search for their own husbands, they will ask the Good Lord to find a man like you. To find their own helpers in this world. Because that’s what we do on this planet. We find our spouses that help us better ourselves in every way possible and when we do find that special someone, all we can do is look up to the sky and thank God for this person who we don’t deserve but somehow have gotten to share the rest of our blessed lives with. :)  




1st class rasa sangat takot.

...assalamualaikum...


as expected. selayak nyer aku rasa nebes. and i prepared for it. but i did notice something. he changed. a lot!!dear Prof Mazlan. tolong la jadi baik macam hari ini untuk sepanjang semester. ya ya you used sarcastic words as we all expected, sometime too annoying. but im blessed.  being with you for 4 semesters did make me the strongest person. and i can handle all the hardest moment. alhamdulillah.

Saturday, September 17, 2011

ku sanggup kerna ku mahu

...assalamualaikum...


jangan tertipu dengan tajuk itu. tu lirik lagu. saja nak menaip. budak budak tu g berjalan raya. tenang sikit hidup aku. hahaha. ari neh tak larat nak join. rasa lemah ja satu badan. 



oke. tujuk entry tu lirik lagu neh. rasa best lagu neh. tapi video clip dia sumpah hancur. lawak gila band neh perform. opss band ke??ka group??ntah apa apa ja la kan. janji ada yang paham.

tangan kaki suma nak gerak. kaki keja nak hentak hentak ja. jari kena main petik petik. tak lenguh ke??hehehe. 

muka sekor sekor ekpresi lain lain. hahaha. ada sorang tu muka cam lee kwang soo. yang rambut panjang ada janggut tu. tengok video clip neh terus ingat reality show running man. sebab ada kwang soo. hahaha. 

biasa la tu. 1st video clip. nebes lagi. =)

Thursday, September 15, 2011

macam bagus

...assalamualaikum...




hate to admit this. but this song did remind me to someone. 

*sambil tampaq tampaq muka*

tak yah la nak buka memori lama
tak berbaloi langsung

*dok ulang cakap kat diri sendiri*

you deserve someone better 


ya ya sungguh cliche. but who cares kan. tak cakap macam tu sampai bila bila aku tak move on. static on the same feeling. jenuh la. aku tak rugi apa apa pon. ayat nak kerek. tapi biaq la. that make me feel better. tapi sumpah aku tak berdendam. sebab tak berdendam aku sentiasa happy. alhamdulillah. =)  

Wednesday, September 14, 2011

cross my mind and never left

...assalamualaikum...


banyak benda yang crossed pastu crashed pastu stayed dalam otak aku pastu tak hilang hilang lagi.*nah guna past tense teruih*

benda itu
  • pasal project
  • pasal doet
  • pasal kolej
  • pasal cinta*oke hat neh tak penah cross lagi buat masa sekarang. di ulang buat masa sekarang. yang masa lalu biarkan berlalu. haha*

disebabkan 3 benda diatas dan abaikan benda yang ke empat tu, aku siap mimpi berenang kat tengah laut. sangat tak make sense sebab aku tak reti langsung berenang. hehehe

jom kita menari dan menyanyi. jangan stress stress nanti cepat tua. hehe  






Sunday, September 11, 2011

konpius tau

...assalamualaikum...




nie entry ke dua di post dengan menggunakan laptop orang. jugak status merempat masih tegar di sandang oleh aku. heeee~


cek konpius nak stay kolej mana. KP or K11. both menarik perhatian. kp murah. k11 mahal. advantages duduk k11 aku ade balkoni sendiri, toilet tak share ngan sapa sapa pon means aku kena cuci toilet sendiri. keh keh keh. duduk kp murah gila, ade internet free. beza yuran penginapan almost rm400. besar beza dia tau. everything is about the money. money money money~~~


out of topic sat. bab gemuk dan kurus adalah isi sensitif. orang gemok tak suka kena ejek gemuk dan orang kurus tak suka kena ejek kurus. dan aku sangat tak suka orang ejek aku kurus. yeaaa aku tau ramai yang nak jadi kurus tapi aku nak GAIN WEIGHT!!!!!cuba la paham. phewwww~~~

Saturday, September 10, 2011

di sini sudah. alhamdulillah.

...assalamualaikum...




alhamdulillah. safely arrived. actually dah 2 hari di sini dan hari neh baru berpeluang mengupdate. opss! sampai mana neh??sampai jb sudah baa. rela tak rela sudah sampai. so live must go on. kui kui kui. 




sampai sampai im officially merempat. tiada bilik sendiri lagi. sobs!!kena tunggu seminggu camtu baru bole konpom duduk kolej mana. nak kena ajak akid neh p jumpa cik rahim. baru bole dapat kolej. kah kah kah. 




no pictures for this entry since me online pon guna laptop orang. motif???malas nak on laptop sendiri. berebut signal wifi suma tu. malas malas malas. 




p/s: apa rasa suka take people for granted?? puas kah??or for them nilai sahabat tu cuma dua kupang??atau macam baju??bole pakai buang. or maybe they have their own reason. ahhh. alasan bole di reka dan di goreng. 

Wednesday, September 7, 2011

kasihan...

...assalamualaikum...




comel tak baby neh??comel kan??sampai hati mak dia tak nak dia. kalau tak ada yang volunteer nak jaga, tempat dia kat stesen bus sungai petani. mati sorang sorang kat situ. tak lepas pantang lagi, baru 37 hari tengok dunia. orang zaman sekarang neh memang dah tak betol. dia buang anak dia bukan sebab tak mampu nak jaga, tapi sebab anak dia anak luar nikah. tak tau la ayah baby neh sapa. mak dia ja la yang tau kan.


senang la dia. buat anak bagi kat orang. nie anak dia yang kedua. anak sulung dia pon tak tau ayah dia siapa. haishhh, tak rasa nyesal plak ngan perbuatan dia.  seronok lagi ada la. nasib baik ada mak cik yang nak jaga baby neh. sebab mak cik tu tak ada anak. kawen lama dah, still Allah tak bagi rezeki anak kat dia lagi. 


orang yang dah kawen punya la usaha nak dapat anak. nie dia senang senang ja dapat pastu plan nak buang. tolong la berfikir matang sket. fikir dosa pahala. anak tu tak tau apa apa pon. tapi lahir lahir dah kena cop anak luar nikah. terang terang memang darjat dia rendah serendah nyer di mata agama. masyarakat lagi la. ntah ntah ada yang pandang hina. in future, dia baik macam mana pon still status anak luar nikah tu tak hilang.


ya Allah. minta di jauhkan perangai yang buruk buruk datang dekat aku, adik adik aku, kawan kawan aku, semua masyarakat beragama Islam. bimbing lah kami ke jalan yang benar. takot nyer nak face the future.



p/s: emo sungguh aku ngan orang orang macam neh. otak letak lutut. 

Tuesday, September 6, 2011

memori tercipta lagi =)

...assalamualaikum...


tinggal lagi 2 hari duduk rumah. pastu balik JB. adeh dehh dehhh. malas bebonor la nak balik sana. seperti biasa satu apa pon tak packing lagi. bag pon tak tau mak simpan mana. hehehe




oke stop dlu cita pasal bila nak balik jb. jom cita pasal raya. alhamdulillah, dah 23 tahun sambut raya. dan mereka mereka ini lah aku selalu sambut bersama selain family member. its about 8 years we had celeb eid together.


8 tahun sambut raya skali. tapi being friends more than 15 years. ada yang dari tadika sampai sekarang. they came into my life and never left my side. 


kalau plan nk p mana mana dengan budak budak neh konpom ayah bagi green light awai awai. tak soal banyak dah. see betapa ayah aku trust budak budak neh. if one of them cakap nak jadi menantu pon aku rasa ayah aku terus setuju pa. haha tak mau la. 





 bersama bodyguard tak bergaji. tapi tak cukup sorang neh. syiok dok kat india sampai tak mau balik raya. haha. depa dah sound awal awal, dah jumpa calon bawak jumpa depa dulu. sebab nak interview tengok. haishhh kalah ayah aku. =,='







thanks Allah for sending them into my life. alhamdulillah =)





" friendship isn't bout who you've known 
the longest, but its about who came and never left "

Friday, September 2, 2011

selamat hari raya!!!

...assalamualaikum...



selamat hari raya semua!!!maaf zahir dan batin ye. ehmm its not too late right for me to great everyone happy eid. its better late than never. ahaks!


lets make it short. tengah tunggu nurul syuhaida mohd ibrahim mai amek p open house wan jo. haa amek ank syoo aku eja nama ank penuh penuh siap bold lagi. keh keh keh.


dengan itu, entry kali neh diiringi lagu hari raya. happy happy jugak ye. tapi jaga pemakanan tu jugak. takot nanti pas raya kena sign contract ngn doctor+toilet kat umah. =)






p/s: " tulis msg kalau tak typo memang tak sah " is my middle name. kikiki~~