Wednesday, September 7, 2011

kasihan...

...assalamualaikum...




comel tak baby neh??comel kan??sampai hati mak dia tak nak dia. kalau tak ada yang volunteer nak jaga, tempat dia kat stesen bus sungai petani. mati sorang sorang kat situ. tak lepas pantang lagi, baru 37 hari tengok dunia. orang zaman sekarang neh memang dah tak betol. dia buang anak dia bukan sebab tak mampu nak jaga, tapi sebab anak dia anak luar nikah. tak tau la ayah baby neh sapa. mak dia ja la yang tau kan.


senang la dia. buat anak bagi kat orang. nie anak dia yang kedua. anak sulung dia pon tak tau ayah dia siapa. haishhh, tak rasa nyesal plak ngan perbuatan dia.  seronok lagi ada la. nasib baik ada mak cik yang nak jaga baby neh. sebab mak cik tu tak ada anak. kawen lama dah, still Allah tak bagi rezeki anak kat dia lagi. 


orang yang dah kawen punya la usaha nak dapat anak. nie dia senang senang ja dapat pastu plan nak buang. tolong la berfikir matang sket. fikir dosa pahala. anak tu tak tau apa apa pon. tapi lahir lahir dah kena cop anak luar nikah. terang terang memang darjat dia rendah serendah nyer di mata agama. masyarakat lagi la. ntah ntah ada yang pandang hina. in future, dia baik macam mana pon still status anak luar nikah tu tak hilang.


ya Allah. minta di jauhkan perangai yang buruk buruk datang dekat aku, adik adik aku, kawan kawan aku, semua masyarakat beragama Islam. bimbing lah kami ke jalan yang benar. takot nyer nak face the future.



p/s: emo sungguh aku ngan orang orang macam neh. otak letak lutut. 

2 comments:

  1. kesiannya baby nih :(( dia tak bersalah pun..mak ayah dia yang bersalah..

    ReplyDelete
  2. tu la. nasib baik ada org sanggup bela. at least dia xsia sia cmtu ja.

    ReplyDelete