Saturday, October 1, 2011

all in one

...assalamualaikum...


rasa macam dah lama aku tak update blog. aritu bukan main kan hari hari nak update. laptop tumpang pon tumpang la. janji bole update. sekarang malas pulak. adehh. lately neh agak buzy. dengan class. presentation. see baru 2 minggu stat dah ada presentaion. *sigh*

dia buat dah. lab satu dah kuar. as expected kami kena construct 3D image. dan group aku kena guna helmet as 3D object. adoii doii doiii~~~mampos. memang disaster hidup aku selagi lab neh tak siap. remote sensing person tak payah amek gambaq jarak dekat pastu contruct 3D image. remote sensing person amek gambar jarak jauh which means used satellite images, perform 3D analysis through stereo model pastu generate DEM. kalau tak paham p google. dan benda neh sangat la dot dot dot. paham paham sendiri la kan. sebenar nyer aku pon tak tahu nak tulis apa sebab tu tulis dot dot dot ja. haha

enough with that stuff. membebel banyak banyak pon tak mungkin settle. hehe. aku dah dapat bilik. yeayyy!!opss alhamdulillah. dah tak merempat lagi dah. syukur syukur. ada bilik air sendiri, balkoni sendiri. single. tak ada roommate. aku dah buat grooming kat bilik neh from this


into this

 
bangun bangun tidoq rasa macam dekat taman bunga. haha. aku decor guna bunga konvo aritu. thanks tu alisa, azie sebab hadiahkan aku bunga even masa aku belom tiba lagi. sangat terharu. sebab sayang bunga bunga tu aku lekat kat dinding bilik. ilham from ecah. biaq dia kering macam tu. cantik pon cantik. hehe. haaaa aku ada kawan baru. now let me introduce you with my new mates. 

 nie image paling oke aku rasa. insyaallah memang takkan ada yang nampak isi dalam aquarium tu. haha. jumlah suma ikan dalam tu 21 ekor. tapi sekor dah syahid. sebab terlibih excited melawat kawasan baru, sampai terjun atas lantai. aku tak perasan, bila dah sedar terkojong keras atas lantai. kesian. ampun ya ikan. tapi bukan salah aku. keh keh keh.

abes tu sekarang tugas aku dok depan aquarium kira cukup tak ikan ikan neh. klau tak kena cari sampai jumpa. adehh. dah ada tugas baru la pulak kan. hehe. 

besar kan aquarium tu. besar gila. mula mula letak aku risau takot jatuh. tapi tengok dah stabil. insyaallah tak jatuh. doakan aquarium tu selamat sampai abes sem. amin. thanks to the aquarium owner sebab dah tak mo bela ikan dah. due tu kesibukan yang melampau plus nak melayan  awek dia obviously not me, the aquarium belong to me. dah bertukar hak milik ye. suka suka suka. =)  

4 comments:

  1. haha.. suka betul, nnt bli ikan besar sikit na, ikan yg makan ikan, suka tgk hehe..

    ReplyDelete
  2. haha. dh tobat dh beli ikan mkn ikan. sbb xleh campur2 ikan. tak meriah. hehe

    ReplyDelete