Sunday, October 9, 2011

funny things did happened to everyone.

...assalamualaikum...

its true that funny things always happened. even sekali seumur hidup. tapi dalam hidup aku boleh dikatakan setiap hari. konpom aku akan buat benda sampai people surrounded me gelak macam nak pecah perut. 

lets cut it short. straight to the point la kan. 

tadi dok siap siap nak anta cik ten balik kdse. sembang punya sembang aku tak sedar pintu keta tutup tak rapat. aku just warning syai ja. soh dia tutup pintu belah dia. bila enjin keta dah panas. pengembaraan pon bermula. 

undur keta macam biasa. sampai kat satu selekoh, aku dengar tayar keta bergesir ngan pasir sangat kuat. gaya macam tayar keta pancit. sumpah aku ingat tayar keta pancit. pastu rasa macam open air nyer keta dan aku dengar bunyi persekitaran clearly. 

sedar sedar pintu keta terbuka. sangat luas. pintu satria kan besar. imagine betapa kalut nyer aku time tu. dengan muncul keta lain dari arah bertentangan secara tiba tiba. pastu nak tutup tangan tak sampai. then aku realize keta nak langgar tembok tepi jalan. 

nasib baik otak aku cepat berfikir *sedikit bangga. ahaks!* tekan clash, break, baru tutup pintu keta. memang sakit perot aku gelak time tu. dah la time tu ramai dekat foyer depan blok. orang dalam keta yang nak langgar aku tadi pon dok renggah gelak. dok dalam keta + tengah jalan about 10 minutes sebab masing masing tak bole nak stop gelak. then baru syai g check, about 1cm ja lagi aku nak langgar tembok jalan. hahaha. lawak gila.

tak pernah lagi aku drive pintu keta tak tutup rapat rapat. memang jadi pengajaran. nasib baik keta baru gerak. slow. so, tak apa yang jadi sebab still bole control. alhamdulillah.

p/s: enjin keta tak mati pon. hehehe 

2 comments:

  1. hahaha tu sbb rindu kat aku la tu xikot angpa p makan..hahaha :p

    ReplyDelete
  2. hahaha. tu la. len kali ank kena ikot. haha. klau ank ada skali konpom sampai skang xabes gelak lg.

    ReplyDelete