Tuesday, November 15, 2011

berasap telinga

...assalamualaikum...

apa rasa nyer ya klau bole stay kat oversea??aritu g hong kong kejap je. so tak bole la nak explore their culture. cup! rasa nyer macam tiada icon or symbol that can represeant the real hong kong. i mean there is no traditional lifestyle at there. correct me if im wrong. lain la kalau g china. korea. japan. besides hong kong's environment lebih kurang malaysia jugak. tak banyak perbezaan. but their technology are impressive. dan yang best shopping!!!!shopping sampai pengsan. haha. dan hong kong ada disney land. yeayy!

actually agak berasap telinga aku bila dok jalan jalan dalam facebook then notice someone status. tak salah nak bangga dok oversea. tapi kalau nak kondem lebih lebih pada aku tak wajar. p belajar kat sana guna doet kerajaan, kerja sana, get married, dah tak keja. bagi aku sangat a waste. tapi klau dok sana diam diam much better kot. tapi jangan la dok compare suma benda dengan malaysia. dari dok compare compare better wak balik apa yang bagus sangat kat sana dan applied kat malaysia. itu baru orang kata membalas balik jasa. 

for example: 

first time nie aku balik malaysia naik airasia. sapa sapa yang penah naik airasia ce kongsi pengalaman. seat dia oke x??ke nak kena bawak naik febreez skali sembur kt seat dia??ntah2 kat malaysia pon xdak febreez. haha 

erlowwwww~~~klau dah takot sangat jangan la naik airasia. naik la mas airlines or other flight yang sewaktu dgn nyer. and one more thing. malaysia dah maju la. setakat febreez tu becambah haihhh. 

berapikan semangat cintakan negara sendiri??hehe. memang la seronok duduk oversea. bak kata pepatah. hujan emas negara orang, hujan batu negara sendiri, baik lagi negara sendiri. betol ke tak pepatah neh?? lebih kurang la kan.

tapi lecturer aku suruh kejar hujan emas kat negara orang dalu. bila dah kaya balik la malaysia. jangan lupa wak balik apa yang hebat sangat kat sana. apply kat sini. means yang positive la. kikiki. 

oke telinga dah tak berasap dah. tata~

2 comments:

  1. Mak aih..cam s*** gila status dia..aku cili kang ha..si tanggang sungguh beliau. Pergh..panas aku bace..*boiling*

    ReplyDelete