Saturday, November 26, 2011

salam tahun baru. =)

...assalamualaikum...

salam tahun baru semua.
new year, new chapter n the new me.. insya'Allah..
semoga tercapai semua hajat yang diimpikan.*ayat a bit skema kan?*kalau tak dapat tu cuba lagi. insya'Allah dapat. mungkin Allah simpan dulu sebab belom tiba masa nyer lagi. atau mungkin kita belom bersedia dengan hajat yang kita minta tu. hehe.
jangan lupa baca doa akhir tahun hijrah ye. baca doa nie pada akhir waktu asar tanggal 29 atau 30 Zulhijjah sebanyak 3 kali. Dengan izin Allah, sesiapa yang memabaca doa ini akan mendapat Perlindungan Allah SWT dari fitnah dan tipu daya syaitan serta mendapat setahun keampunan dosa selama setahun kebelakang. baca doa neh beberapa minit sebelom masuk waktu maghrib

maksud doa: 
Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam  kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, apa yang telah kami lakukan sepanjang tahun ini dari apa yang Engkau larang kami daripadanya, maka tidak sempat kami bertaubat darinya dan Engkau tidak meredhainya dan tidak Engkau melupainya dan Engkau berlemah lembut kepada kami walaupun Engkau memberi peluang supaya kami bertaubat setelah kami melakukan maksiat kepada Engkau, maka sesungguhnya kami memohon keampunan Engkau, maka ampunilah kami. Apa yang kami lakukan padanya dari apa yang Engkau redhainya dan Engkau telah menjanjikan kami ganjaran pahala keatasnya, maka kami memohon akan Dikau wahai Tuhan Yang Maha Mulia yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan semoga Engkau menerima kami dan janganlah Engkau memutuskan harapan kami dari kurnia Engkau wahai Tuhan Yang Mulia. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala pujian bagi Allah, Tuhan sekalian alam.
bila dah selesai solat maghrib baca la pula doa awal tahun hijrah. fadilat doa Awal Tahun adalah membenteng diri dari gangguan syaitan dan Allah akan memerintahkan 2 malaikat untuk melindungi kita daripada fitnah dan tipu daya syaitan selama setahun.baca doa neh bila dah selesai semayang maghrib sebanyak 3 kali. 
maksud doa:
Segala pujian bagi Allah Tuhan semesta alam. Selawat dan salam kepada junjungan Rasul dan kepada keluarganya dan para sahabat sekalian. Ya Allah, Engkaulah Yang Kekal, Qadim lagi azali dan di atas kelebihan Engkau Yang Besar dan kemurahan-Mu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang sesungguhnya telah mendatangi kami, kami memohon kepada Engkau pemeliharaan padanya daripada syaitan yang direjam, pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan kami memohon pertolongan dari nafsu yang banyak mendorong kepada kejahatan dan kami memohon kepada-Mu untuk melakukan sebarang pekerjaan yang boleh mendekatkan diri kami kepada-Mu. Ya Allah, Tuhan yang merubah segala keadaan, ubahlah keadaan kami kepada sebaik-baik keadaan dengan kekuasaan dan kurnian-Mu wahai Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Moga-moga Allah S.W.T mencucuri rahmat dan sejahtera kepada junjungan kami Nabi Muhammad, ahli keluarga dan sahabat-sahabat sekalian. Segala puji bagi Allah, Tuhan sekalian alam. Semoga Allah menerima doa kita semua.  
sumber disini ya. 
semoga tahun baru kita diberkati Allah. dan azam tahun baru aku, nak grad!!!murah rezeki cepat dapat keja. doakan kejayaan aku. insya'Allah sem neh sem last aku sebagai undergraduate student. amin. 
 

No comments:

Post a Comment