Sunday, January 22, 2012

sweet 24th rhushal. =)

...assalamualaikum...

how time flies kan. tup tup im turned 24 already. and first time aku lupa my birthday. so impressed with my self. aku tak pernah lupa my own birthday. even once. but this year, i do. and aku sedar pon sebab banyak notification kt facebook. 

mula mula ingat org dok post iklan or tag jual barang. rupa rupa nyer all of them wish me a happy birthday with beautiful doa they attached. tiada apa yang lebih bahagia daripada di doakan oleh mereka mereka di sekeliling kita kan. =) 

suma sebab final year punya projek. i did my best. do everything just to make sure ilmu aku dalam project tu tak sesat. dan tak malu bila orang baca they will said. she got the idea. and in future people can used it as reference. ehmmm maybe. hehe

thanks to all yang celeb my birthday that day. really appreciate it. but, there something terrible occured. aku tak tau nak class kan whether it terrible or not. kareta aku kena langgar dengan pegawai keselamatan utm. sedih memang sedih. aku rasa memang kuat dia langgar sebab kembara yang dia bawa tu pon bole kemek dan dalam. tapi dah hantar g ketok just tak cat balik. that officer promise me yang dia akan cat. hopefully dia keep his promise. 




 after kena ketok. uncle ketok tu just cat macam tu ja. as camouflage purpose. takde la orang notice sangat kesan ketok tu. but the scar still remain a scar. kan?
tak mo fikir banyak. everything happened always contain its own massages. so aku tak put the blame on him even aku memang tak salah langsung. lagi pon dia tak lari. tunggu aku kat bawah blok. deal dan bayar. but to forget it just like that, ehmm it will take time.

 cute birthday cake. just for us.






mereka bulatan gumbira dan sedih aku. be with me in everything while i'm away from my family. thanks semua. 


Saturday, January 14, 2012

redha keluarga

...assalamualaikum...





one thing that crossed my mind while im watching this video.

redha keluarga itu janji kebahagian hidup

she did everything that her family told her to do. 
kita yang ada ilmu, study kat universiti, sometime do something behind our family awareness. 

tak kisah la how she end up her life, get married with whom, bla bla bla. pandang siti in positive ways. kita malu sendiri. dia berusaha untuk dapat apa yang dia nak. always behind her family, never crossed the line. kejayaan and more kejayaan she gain. envi with her. this biography did inspired me. my aim. everything yang aku buat in future, aku mesti end it with my parent smile. 


insya'Allah.

"Kalau cinta Allah diutamakan , keredhaan Ibu bapa didahulukan , insyaAllah cinta abadi sesama manusia sentiasa menanti "

Friday, January 13, 2012

its over

...assalammualaikum...

its over!!!
yeahhh syukur alhamdulillah. 
panel impress and interested with my study.
ada yang suggest continued with this title for master.
ehem!!!
but~~~
banyak gila kena tambah. 
panels said just nak bagi my study lagi interesting and takot kalau ada yang ikot jejak langkah aku in future, mereka tidak sesat. HAHA. funny lah.
oke. 
time to sleep. 
sangat leteh. 




motif post lagu neh???
just nak share. cause i love the lyrics.
aku memang suka benda sedih sedih neh. HAHA


 

Tuesday, January 3, 2012

manja kan

...assalamualaikum...

please ignore the entry's title. it just a title that i made up. just a title. oke. straight to the point. i have an issues. i can do anything except eating alone and tapau makanan. owhhh. itu adalah masalah terbesar dalam hidup aku dan tak boleh di atasi buat masa sekarang. manja kan aku. oke title tu did mocking me!!booooo~


aku rasa macam sangat pathetic when im eating alone. rasa sedih je. tapi kat umah tak pa. sebab close air kot. tak ramai orang. and when tapau. terus selera makan kureng. pasai pa tak tau. argghhh. 


in public tolong la sapa sapa teman aku makan. aku sangat rasa macam anak yatim piatu bila makan sorang sorang. wuaaaaa. *orang macam neh pon ada kan. haishhhh* =,='




peneman setia aku di sini. mereka mereka itu. tak larat nak tulis nama sekoq sekoq. actually depa pon dh tak larat nak layan kerenah aku dah. hahaha.