Monday, February 27, 2012

love light

...assalamualaikum...


just listened to the song. falling in love with the lyrics and its melody. nice. really nice.

Wednesday, February 22, 2012

simple update

...assalamualaikum...

simple update before aku masuk tido.

dah 4 hari aku sampai jb. tak buat apa apa pon. selain makan, tido, lepak lab, main facebook. hehe. bila dah main facebook neh macam macam la kita jumpa kan. and one thing that never failed to make me feel irritated and annoyed bila orang yang kita menyampah muncul dalam home kita. tak kisah la dia update status ka, comment kat sapa sapa pastu kuaq kt time line, post dalam group yang kita join ka etc. rasa tu memang tak boleh nak buang. take times kot. the truth is. aku menyampah gila. sekian.   

Wednesday, February 8, 2012

sharing is caring

...assalamualaikum...

another sleepless night i guest. dalam kepala dok pikir pikir. suma benda yang takmo pikir aku akan terpikir time nak tido. so, better aku share something in here, thus tidak menjadi sia sia dan mendapat keberkatan. amin.

sapa suka minum madu???aku dulu tak suka. wawa dok promote aku wat tak tau je. but now aku dah suka. since i already known it khasiat boleh sembuhkan penyakit dalam badan. madu lebah asli sangat bagus especially for woman. sapa sapa yang ada penyakit berkaitan period tak stabil, doctor diagnose ada something dalam rahim which is tiada kaitan langsung ngan mengandung. kalau mengandung tu bukan penyakit oke. he he. elok la bancuh 1 camca madu dengan air suam. minum pagi pagi. before minum, baca surah al-fatihah sekali, ayat kursi sekali, dan ayat 69 surah an-nahl 21 kali (baca yang dalam kurungan tu). ayat neh pendek ja.

maksud ayat:

“Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warna, di dalamnya terdapat penawar yang menyembuhkan bagi manusia.” (untuk ayat dalam kurungan)


baca yang dalam kurungan merah tu sebanyak 21 kali. pastu minum. insya'Allah sembuh. tapi kena la yakin. jangan amalkan sekali ja. sila amalkan banyak kali. aku dah amalkan. Alhamdulillah.


selain tu ada lagi ayat ayat syifa yang lain yang bole digunakan sebagai penawar. aku jumpa time tengah dok google google. ayat 69 surah an-nahl nie pon ayat syifa jugak.


Surah al-Tawbah : 14  
” Dan (Allah) melegakan (menyembuhkan) hati orang yang beriman”.

Surah Yunus : 57 
” Dan penyembuh (penawar) bagi penyakit-penyakit (yang berada) di dalam dada.”

Surah al-Isra’ :
“Dan Kami turunkan daripada al-Qur’an suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang yang beriman.”

Surah al-Syu’ara : 80
“Dan apabila aku sakit, Dia lah yang menyembuhkan aku.”

Surah al-Fussilat : 44 
“Katakanlah : Al-Qur’an itu ialah petunjuk dan penawar.”


 selawat syifa (maksud ayat)
” Ya Allah limpahkanlah rahmat ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW yang menjadi perawat (tabib) segala hatinya dan ubatnya, yang menjadi penawar semua badan dan penyembuhnya, yang menjadi penerang segala pandangan (mata). Juga limpahkanlah rahmat kepada kaum keluarganya dan para sahabatnya sekalian.”


sharing is caring right??selamat beramal. =)

Thursday, February 2, 2012

vanila coklat

...assalamualaikum...

aaaaaaaaaaaaaaaa
sekarang aku sangat addicted to cita vanila coklat.
comeiiiiii gila cita tu.
abeh la abeh la
rhushal dah kena sampuk
suka nya kat amer *bukan nama sebenar. apa yer nama dia?*
dia sangat cool. aaaaaaaaaa
nak bising bising kt fb satg orang cakap aku meroyan pulak. 
kekekeke
seriously comeiiiiiiiiii
suka suka suka.
tedia over la pulak. 
haha


Wednesday, February 1, 2012

i'm home!!!

...assalamualaikum...

finally i'm home. alhamdulillah. semua dah settle. punya la banyak kali postpone nak balik kedah. sampai kena juai balik tiket bus. tapi semua tu berbaloi. aku tak rasa rushing sangat. in fact aku sangat serabut. hehe. 

dah terbang semua nya. yeayyyyy!! and aku ada something nak share. thanks to my little ayu. for those jokes. first bila masuk bilik air, nak cuci tangan. aku notice this toilet rule. dia tulis dekat botol sabun. kah kah kah


aku patot amek awai awai lagi. so ink kt botol tu tak ilang. oke dia tulis macam neh

ayu dan noriha (mak aku) 
jangan guna
kalau guna 
awas nasib orang itu!!!

hahaha. ayat macam bahasa indon. pengaruh cita sinetron banyak sangat neh. sampai ayah aku nak guna pon tak bole. padahal beli guna doet ayah aku. kekeke. lagi satu. aku jumpa dalam buku catatan dia. perghhh buku catatan tu. aku kecik kecik dulu pon tak dak buku catatan. haha


ayat dia tak tahan. gelak guling guling aku ngan rhude baca. ada banyak lagi yang dia tulis dalam buku catatan tu. senarai nama yang balik sekolah dengan ayu la. kawan karib ayu la. macam macam lagi la.

kreatif kan budak neh. haha~