Wednesday, February 8, 2012

sharing is caring

...assalamualaikum...

another sleepless night i guest. dalam kepala dok pikir pikir. suma benda yang takmo pikir aku akan terpikir time nak tido. so, better aku share something in here, thus tidak menjadi sia sia dan mendapat keberkatan. amin.

sapa suka minum madu???aku dulu tak suka. wawa dok promote aku wat tak tau je. but now aku dah suka. since i already known it khasiat boleh sembuhkan penyakit dalam badan. madu lebah asli sangat bagus especially for woman. sapa sapa yang ada penyakit berkaitan period tak stabil, doctor diagnose ada something dalam rahim which is tiada kaitan langsung ngan mengandung. kalau mengandung tu bukan penyakit oke. he he. elok la bancuh 1 camca madu dengan air suam. minum pagi pagi. before minum, baca surah al-fatihah sekali, ayat kursi sekali, dan ayat 69 surah an-nahl 21 kali (baca yang dalam kurungan tu). ayat neh pendek ja.

maksud ayat:

“Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warna, di dalamnya terdapat penawar yang menyembuhkan bagi manusia.” (untuk ayat dalam kurungan)


baca yang dalam kurungan merah tu sebanyak 21 kali. pastu minum. insya'Allah sembuh. tapi kena la yakin. jangan amalkan sekali ja. sila amalkan banyak kali. aku dah amalkan. Alhamdulillah.


selain tu ada lagi ayat ayat syifa yang lain yang bole digunakan sebagai penawar. aku jumpa time tengah dok google google. ayat 69 surah an-nahl nie pon ayat syifa jugak.


Surah al-Tawbah : 14  
” Dan (Allah) melegakan (menyembuhkan) hati orang yang beriman”.

Surah Yunus : 57 
” Dan penyembuh (penawar) bagi penyakit-penyakit (yang berada) di dalam dada.”

Surah al-Isra’ :
“Dan Kami turunkan daripada al-Qur’an suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang yang beriman.”

Surah al-Syu’ara : 80
“Dan apabila aku sakit, Dia lah yang menyembuhkan aku.”

Surah al-Fussilat : 44 
“Katakanlah : Al-Qur’an itu ialah petunjuk dan penawar.”


 selawat syifa (maksud ayat)
” Ya Allah limpahkanlah rahmat ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW yang menjadi perawat (tabib) segala hatinya dan ubatnya, yang menjadi penawar semua badan dan penyembuhnya, yang menjadi penerang segala pandangan (mata). Juga limpahkanlah rahmat kepada kaum keluarganya dan para sahabatnya sekalian.”


sharing is caring right??selamat beramal. =)

No comments:

Post a Comment