Sunday, May 20, 2012

merantau lagi.

...assalamualaikum...



keputusan telah dibuat. my next kawasan bermastautin is kelantan!!! yeahhh gomo kelantan gomo la pasneh. haha. keja merantau je kau rhushal. hehe. selagi mampu merantau lah. pegi menuntut ilmu. yang penting family approve. dah dapat berkat plus pahala dah kan. orang paling happy ayah la. dok imagine aku konvo lagi skali. hadoiii. siap plan nak pakai baju apa pulak nanti. haihhh! but...

before g kelantan aku cuti 2 bulan lebih beb dok umah. hahhh. hambek kau. dok umah belajaq masak ngan mak*muka malu malu tengok lantai*. harapan plan belajaq masak tidak tergendala. haha.

tapii....

aaaa actually kan.

aku still tak leh imagine hows life kat kelantan. since aku memang tak penah jejak kaki g kelantan. sorang sorang survive. makan suma tu. mati lah kau rhushal. HA HA. *gelak tak ikhlas*

tapi tidak mengapa. di mana ada kemahuan disitu ada jalan. tawakal. *muka siyes* insya'Allah aku boleh.


Monday, May 14, 2012

breakfast.

...assalamualaikum...

sambil sambil breakfast jom layan CNBLUE seround. tengok konset depa kt jepun. terima kasih kepada cameraman cause they do such a good jobs by focusing on each member of cnblue. aaaa terpukau. pheewww~


aku tau akan ada yang emo bila baca entry neh. kehkehkeh. ini KPOP ori bukan MPOP copy paste. hahaha~

p/s: the reason why im adore this group cause they are soooo cool. just a boy band without over and fancy appearance.ehhmmm of course their good looking. tipulahh kalau tak tengok rupa kan. hehe.  =) 

Sunday, May 13, 2012

dah konvo!!!

...assalamualaikum...

saya dah konvo. yeayy!!

alhamdulillah.

syukur.

aku happy, mak ayah happy. aku boleh tengok betapa happy nya ayah. betapa happy nya mak. syukur ya Allah sebab memberi kesempatan kepada aku untuk membahagiakan dan mengembirakan ayah dan mak. bagi kedua orang tuaku merasa duduk dalam dewan dengan rasa bangga walaupun anak mereka grad with second class upper not first class degree. aku bersyukur ya Allah sebagai kakak kepada adik adik aku, aku mampu memberikan contoh dan semangat kepada mereka untuk berjaya. tak banyak sikit pon jadilah. aku nak adik adik aku berjaya kalau boleh lagi baik dari aku.

aku bersyukur ya Allah dijodohkan untuk bertemu kawan kawan yang sentiasa ada semasa senang dan susah. dari kecil sampai sekarang aku sentiasa di dampingi kawan kawan yang baik. alhamdulillah.


my strength.

my energy

delivered from SP with love. thanks syoo. 


gambar gambar lain dah upload kat facebook. =)

Thursday, May 3, 2012

pre-konvo

...assalamualaikum...

pejam celik pejam celik aku dah nak konvo dah. hari neh dah 2hb tinggal lagi 5 hari lagi.

 yeehhhaaaa!!!

rasa tak sabaq baq hang nak konvo. sebelum neh aku tolong amek jubah orang. so sekarang aku amek untuk diri sendiri. hehehehe.





but the process nak amek jubah tu perghhh. mencabar kesabaran sebab panas nyer JB hari tu agak melampau. dan aku agak kalut nak g amek jubah awal awal sebab takot saiz S abes. HAHA.



tadaaaaa~~~ rupa sebenar jubah aku. besar kan??tu saiz S tu. haha. sian mokG. tuan dia takdak aku buli dia bagi pakai jubah. gambar mokG berdiri tu kat belakang ada od ngn hani. hehe. gemok kan mokG. nak upload gambar aku pakai jubah kena jahit sikit sikit jubah tu dulu. bagi kecik sikit. baru ngammm. haha.

oke. berhenti di sini dulu ya. nak g amek akid kat seri putri. lambat kang ngamok budak tu. kekeke~