Saturday, June 23, 2012

germany. yeayy!

...assalamualaikum...

yeahhh. aku menulis dalam keadaan teruja. sekali pandang aku dah tau german menang. di ulang. sekali pandang aku tau german menang!! HAHA. dan time aku menulis, game belom tamat. abeh la greece. 4-1 tu. mana sempat nk kejar beb. lawan dia germany. SUSAH LAHH! teruja betol aku. haha.

aku tak nampak podolski malam neh. tak tau pasaipa. sebab aku tak tengok opening game. konon nak tido awal. siap pesan kat ayah, update result pagi nt. tapi mata tak mau lelap. dan dari pemerhatian tak professional aku, germany saja simpan player hebat hebat sebab muller pon masuk second half. pastu main tukar tukar player. sebab memang dah target menang kot. HE HE.




player pujaan. lucas podolski. >.< 

senyum senyum kejit mata pulopp. kekeke


Wednesday, June 20, 2012

el nino??

...assalamualaikum...


sekarang neh musim panas. panas yang memang panas. kalau dulu baju tido bole ulang pakai paling minimum 2 kali tapi sekarang tak boleh dah. konsep pakai buang harus di apply. meaning skali pakai terus masuk mesin basuh. tak sanggup dah aku nak pakai 2 kali.

deodorant ngan body mist memang dah jadi best friends aku since aku balik kedah. deodorant kalau pakai selalu pon tak elok dan dia di design untuk apply bawah ketiak ja. tak leh nak sembur satu badan. bahaya!! so body mist la penyelamat sebab body mist takda alkohol dan bole sembur satu badan. a body mist is usually used after you shower. it puts moisture back into your skin after the shower washes it away (keeps your skin from being too dry) almost like lotion except you dont have to rub it in. used particularly in hot climates or when traveling *aku cilok jawapan kat yahoo!* apply kat satu badan sebab dia tak menutup liang roma.

kalau taknak pakai deodorant, at least pakai body mist. sian kat orang sekeliling nak kena hidu bau badan kita yang menyakitkan hidung. mungkin kita rasa badan kita tak busuk, hakikat nya orang sekeliling dok tahan nafas ja bila dok dekat ngan kita. banyak jenama kat supermarket contohnya izzy body mist ngan dove. try la usha ye. hehe

selain tu, banyakkan minum air. air masak tu paling bagus.  malas nak type panjang panjang pasal minum air. suma dah sedia maklum air penting untuk badan. keke

sekarang memang tak berjalan mana pon. nak kuar umah pon malas. panas. lagipon doet tak ramai jadi mode berjimat cermat diaktifkan!!! nak raya dah neh. nasib baik tak keja lg. anak sedara pon takda lg. fuhh selamat. tak yah bagi doet raya kat sapa sapa lg. haha.