Sunday, July 29, 2012

ayu bertopengkan ayah

...assalamualaikum...




macam comel ja ayu nak babab ude. hahahahaha. ayah mangsa keadaan. bulan bulan posa neh ayah hanya mampu redhaa dan pasqahhh. kekeke

selama berpuasa semua. =)

Tuesday, July 24, 2012

love letter

...assalamualaikum...

celik celik mata nampak ayu dok sengeh sengeh. dengan rasa yang sangat malas nak layan aku buka sebelah mata ja pastu dengar mak dok bising soh ayu mandi p ngaji. haha.

ayu: kakak satgi buka facebook tau. ayu antaq message kat kakak. buka tau.
aku: ehmm.
ayu: jangan lupa buka.
aku: oke. *mood still malas nk layan*

then aku cam terpikir apa la budak neh tulis. dia antaq message ka dia tulis kat wall aku. risau gak sebab budak neh bukan leh caya sangat. aku bangun mandi pastu sembang ngan mak sat. gossip sikit sikit. bulan posa xleh gossip banyak banyak. haha. check fb tengok tengok ayu antaq benda neh guna fb ayah 



aku tak ajaq dia benda benda camneh especially icon suma tu. dia tulis sendiri. haha. dapat love letter camneh sangat terharu. tu baru adik, kalau anak sendiri??haishhh ilang geram marah suma tu. hahaha


p/s: kids never lie. ekeke

Monday, July 9, 2012

love is in the air

...assalamualaikum...



a picture speaks  thousand words
and
love is in the air
nampak tak 'love' dok terbang terbang sekeliling kami??  =)

cameraman tak dak dalam gambaq. sian abang rhuee. stay di belakang tabir sajoo lah. hehe.
 

Saturday, July 7, 2012

mati itu pasti

...assalamualaikum...

actually aku tak tau nak susun ayat macam mana. tapi hati aku nak sangat sangat update blog. dengan kelajuan internet yang kalah dengan kelajuan siput babi. lagilah aku tak tau nak surf apa sebab fed up dok tunggu loading.

nie bukan 1st time aku hilang kawan. hilang kawan untuk selamanya dan kami dipisahkan oleh janji Allah. kematian. mati itu pasti dan itu janji Allah dan janji Allah yang tak pernah dimungkiri. kita manusia yang selalu tabur janji lepas tu lupa. memang itu sifat manusia. 

aku sedih. memang aku sedih tapi dalam masa yang sama aku gembira sebab Allah dah tamatkan penderitaan dia yang selama neh dia tanggung dan aku sebagai kawan hanya mampu berdoa supaya sakit dia diringankan oleh Allah.

tapi aku jugak cemburu. ajal maut dan jodoh di tangan Allah dan arwah diberi peluang dan peringatan supaya menpersiapkan diri sebelum maut menjemputnya. Ya Allah sesungguhnya beruntunglah manusia yang diberi peringatan dan hidayah oleh Allah. aku yang masih hidup yang kononnya sihat kadang kadang terlupa bila bila masa ja maut datang menjemput.

kita semua milik Allah dan dunia adalah tempat persinggahan sementara. bila tiba masanya, Allah akan ambil balik hak-Nya dan siapa kita nak halang.

pemergian arwah adalah peringatan untuk orang sekelilingnya yang giliran kita semua akan tiba tapi masanya adalah rahsia. semoga roh mohammad irwan bin zaini dicucuri rahmat Allah dan ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman. sesungguhya daripada Allah kita datang dan kepada Dia jualah kita kembali. alfatihah.


Sunday, July 1, 2012

a giant step?

...assalamualaikum...


malam neh tak bole tido. dah dua malam berturut turut aku tido awal sampai tak bole tengok germany punya game. aku rasa maybe sebab tu kot germany kalah. HA HA. kecewa memang kecewa tapi apa boleh buat. no luck. lagi pon bola jah so no big deal man! phewww~~

a baby step was not a good term for me to use it. since im not a baby anymore. malu pulak nak compare kaki baby dengan kaki aku. memerlukan 5 6 7 8 kali kaki baby kot untuk disamakan dengan kaki aku. hehe. so let used a giant step. yess! a giant step seems suit me very well. im making a first giant step in my life. errr. really??

kenapa first giant step??sebab aku diberi dua pilihan which is utm and umk and i choose umk. yes! rugikan aku lepas utm. aku dah tau selok belok utm. dah expert jalan dalam taman u. dah tau kedai mana nak baiki kereta in case it broke down. nak cari makanan g cari kat mydin. nak cari baju g cari dekat jusco. sedih gumbira ada kawan kawan. bla bla bla. tapi i need a new environment. ada benda di utm yang aku nak tinggalkan. sebab benda tu buat aku tak boleh nak move on. 

yeaahh. ada benda aku nak tinggalkan teros and aku bukan jenis yang pandai nak share personal matter except with two persons. satu dekat utm. satu dekat umah. buat keep talking the same thing with them a bit annoying and i know they really wanted to tell me that and they need a new and fresh story to share with. HE HE.

dan aku kecewa dengan utm. aku claim gaji untuk dua bulan tapi bagi aku sebulan gaji ja. cancel gaji lagi sebulan tapi tak bagi aku langsung. at least called and sempat la aku nak cari solution before bos aku berenti. dasar PEMALAS!!


patot guna image giant step. tapi tak comel. so baby step pon baby step la. hehe


aku tak boleh nak predict what might happening to me in future. umk oh umk. please be nice to me. =)