Sunday, July 1, 2012

a giant step?

...assalamualaikum...


malam neh tak bole tido. dah dua malam berturut turut aku tido awal sampai tak bole tengok germany punya game. aku rasa maybe sebab tu kot germany kalah. HA HA. kecewa memang kecewa tapi apa boleh buat. no luck. lagi pon bola jah so no big deal man! phewww~~

a baby step was not a good term for me to use it. since im not a baby anymore. malu pulak nak compare kaki baby dengan kaki aku. memerlukan 5 6 7 8 kali kaki baby kot untuk disamakan dengan kaki aku. hehe. so let used a giant step. yess! a giant step seems suit me very well. im making a first giant step in my life. errr. really??

kenapa first giant step??sebab aku diberi dua pilihan which is utm and umk and i choose umk. yes! rugikan aku lepas utm. aku dah tau selok belok utm. dah expert jalan dalam taman u. dah tau kedai mana nak baiki kereta in case it broke down. nak cari makanan g cari kat mydin. nak cari baju g cari dekat jusco. sedih gumbira ada kawan kawan. bla bla bla. tapi i need a new environment. ada benda di utm yang aku nak tinggalkan. sebab benda tu buat aku tak boleh nak move on. 

yeaahh. ada benda aku nak tinggalkan teros and aku bukan jenis yang pandai nak share personal matter except with two persons. satu dekat utm. satu dekat umah. buat keep talking the same thing with them a bit annoying and i know they really wanted to tell me that and they need a new and fresh story to share with. HE HE.

dan aku kecewa dengan utm. aku claim gaji untuk dua bulan tapi bagi aku sebulan gaji ja. cancel gaji lagi sebulan tapi tak bagi aku langsung. at least called and sempat la aku nak cari solution before bos aku berenti. dasar PEMALAS!!


patot guna image giant step. tapi tak comel. so baby step pon baby step la. hehe


aku tak boleh nak predict what might happening to me in future. umk oh umk. please be nice to me. =)

No comments:

Post a Comment