Saturday, February 16, 2013

aaahhh

...assalamualaikum...

rasa menyampah bila pikir yang dia dah nak balik dari cuti yang panjang..

klau tak balik teros tak boleh ke??

grrrrr

*rasa nak nanges neh. sobbs!!*

Monday, February 4, 2013

nak mengadu sikit

...assalamualaikum...


dah lama tak update blog. asik dok baca blog orang ja. sebab dah lama sangat tak update and mood nak update datang sebab nak mengadu. mengadu malasah sendiri dalam blog neh bukan style aku. since sini takdak bestfriend so blog maybe akan jadi tempat aku nak mengadu domba. ceeewahh. haha.

since aku neh species yang sensitive. yeahh luar nampak tough but deep inside hari hari aku makan hati ber'ulam'kan jantung. sobbs!. i thought berhijrah ke sini boleh mulakan hidup baru. and alhamdulillah pasal study memang takdak masalah. still on track even though sikap malas tu sentiasa ada. heh. disebabkan aku takdak masalah in my studies, Allah datangkan dugaan dalam bentuk lain.

mungkin dulu aku pon selalu emo emo. tapi aku rasa la kan emo emo aku pon klau ada orang cari pasal dengan aku. takdak la sampai dengan cicak dan lalat pon aku nak emo bagai. sampai lecturer tak reply message pon nak emo. and paling aku terasa hati, mintak tolong aku hantar g stesen kereta api tapi bila sampai sana blah balik mcm tu je. even nak anta message said thank you pon tak.

wehh it tooks about 45 minutes away kot from jeli. aku anta petang sampai rumah malam. tak fikir ka?? apa la salah aku sampai blah balik macam tu ja?? selama neh aku yang tolong. she start her life in jeli from zero. and im with her, support her from A to Z. bila dah senang sikit terus buat perangai. yeahhh sangat hebat. teringin gak nak ada perangai macam tu. hati pon senang sebab tak payah nak fikir hati orang lain.

then, last few days, she told me yang ARSM tak leh bagi data kat aku sebab aku tak buat surat. and bila aku check surat rasmi mintak data, yeayyyy!! dia tak letak nama aku pon dalam tu. memang logic la ARSM tak nak bagi data kat aku. satu supervisor memang tak logic la kalau ARSM tak nak kasi data kan unless tak letak nama pemohon. so nice. really nice.

but, when i think about it on the bright side, its not a big problem since i request the data by myself, nanti takdak la sebab dia nak ungkit. in case dia nak ungkit la. haha.

oke. sesi mengadu domba selesai. so, diharap tiada lagi sesi sebegini ditulis dalam blog. sekian.